Бившият съветник от БСП в община Марица Кръстьо Ливров получи

...
Бившият съветник от БСП в община Марица Кръстьо Ливров получи
Коментари Харесай

Бивш общинар от БСП с условна присъда за смърт на пешеходка в Пловдив

Бившият консултант от Българска социалистическа партия в община " Марица " Кръстьо Ливров получи условна присъда от 1 година и 8 мес. с изпитателен период от 4 година за гибелта на 77-годишната пешеходка Соня Порязова, блъсната от него на кръстовището на пловдивските улици " Победа " и " Сава Муткуров ". Той остава без брошура за 2 година, реши още Пловдивският областен съд.

На 21 септември 2021 година дамата отишла да си купи вестници и трябвало да пресече. Ливров завивал наляво на кръстовището към ул. " Победа ", не видял пешеходката в точния момент и натиснал спирачката със забавяне. Жената съумяла да стигне до една от околните пейки, Кръстьо Ливров й се притекъл на помощ и я закарал в болница " Свети Георги ", преди да пристигна колата за спешна помощ. Там Порязова изпаднала в кома и на 5 ноември с. година умряла.

" Много скърбя, няма ден, в който да не се връщам обратно и да не мисля за това. Искам да ми дадете условна присъда, с цел да продължа да се развъртвам в специалността си ", сподели пред съда Ливров. Той е психолог по обучение и работи като педагогичен консултант.

Прокурор Кичка Казакова регистрира многочислените смекчаващи виновността условия и изиска присъда от 1 година условно. " Човек на пешеходна пътека се усеща като заек по време на лов, подобен е манталитетът на нашите водачи ", съобщи обаче бранителят на околните на починалата Димитър Георгиев. Той настоя за по-дълъг изпитателен период на условната присъда и в последна сметка съдът почете настояването му.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР