Бившият съветник на Тръмп, чиито забележки в лондонски пъб предизвикаха

...
Бившият съветник на Тръмп, чиито забележки в лондонски пъб предизвикаха
Коментари Харесай

Бившият съветник на Тръмп Пападополус е осъден на 14 дни затвор

Бившият консултант на Тръмп, чиито забележки в лондонски пъб провокираха американското следствие за вероятно скрито съглашение с Русия , е наказан на 14 дни затвор, оповестява БиБиСи.

31-годишният Джордж Пападопулос съобщи пред съда във Вашингтон, че е " родолюбец американец ", който е направил неточност, като е излъгал . Той се призна за отговорен предишния октомври и е излъгал ФБР за времето на срещите и хипотетични контакти с Москва. Той е първият някогашен асистент на Тръмп, задържан в следствието за хипотетичен скрит план с Кремъл за интервенция в изборите в Съединени американски щати през 2016 година

 ФБР почнало да проверява съветската интервенция на изборите в Съединени американски щати след сигнал на австралийски посланик
ФБР почнало да проверява съветската интервенция на изборите в Съединени американски щати след сигнал на австралийски посланик

Джордж Пападопулос е декларирал пред дипломата Александър Даунър

Американският президент Доналд Тръмп реагира в Туитър, като се майтапи с цената на следствието против някогашния си консултант.

14 days for $28 MILLION - $2 MILLION a day, No Collusion. A great day for America!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 7 септември 2018 година

С присъдата Пападопулос получава и 12-месечно надзорно освобождение, 200 часа публично потребен труд и санкция от 9 500 $ . Той разяснява пред съда, че " целият му живот е извърнат с главата надолу " и се надява " за втори късмет " и " това следствие има световни последствия и истината има значение ".

 Тръмп си измива ръцете, екссъветникът му бил на ниско равнище и потвърден измамник
Тръмп си измива ръцете, екссъветникът му бил на ниско равнище и потвърден измамник

Самият Тръмп към този момент излиза " изсъхнал " от аферата

Роденият в Чикаго Пападопулус е анализатор на нефт в Лондон, преди да се причисли към акцията " Тръмп " през март 2016 година като непринуден консултант по външната политика. Пападопулос скоро се свърза с тайнствен малтийски професор Джоузеф Мифсъд. Професорът споделил на Пападопулос, че руснаците имали " нечистотия " за противника на Тръмп Хилари Клинтън , под формата на " хиляди имейли ".

Младият политически асистент споделя на Тръмп, тогава републикански претендент за президент и на други членове на екипа, че може да провежда среща с президента Владимир Путин преди изборите през ноември 2016 година

Изявление от предходната седмица преди самата присъда гласи: " Докато някои от присъстващите отхвърлиха предлагането на Джордж, господин Тръмп кимна одобрително и отстъпи на господин Сешънс, който сякаш хареса концепцията и съобщи, че акцията би трябвало да прегледа този въпрос ".

 Мълър изиска 6 месеца затвор за екссъветник на Тръмп
Мълър изиска 6 месеца затвор за екссъветник на Тръмп

Джордж Пападопулос се призна за отговорен

Пападопулос разяснява в изявление пред СиЕнЕн, че Тръмп " ми кимна по някакъв метод " и " нe регистрира изключително " концепцията за среща с съветския водач, само че добавя, че тогавашния сенатор и сега-генерален прокурор Джеф Сешънс " е в действителност въодушевен ". Миналият ноември Сешънс свидетелства на Конгреса, че е " отхвърлил " предлагането на Пападопулос.

Извън съда, юристът на Пападопулос Томас Брийн разяснява, че клиентът му е " простак " и е работил " неуместно " , лъжейки ФБР.

Но юристът съобщи, че " президентът на Съединените щати попречва това следствие повече, в сравнение с Пападопулос в миналото би могъл ". Тръмп е попречил следствието, като го е нарекъл " лов на вещици " и " подправени вести ".

 Джулиани: Тръмп няма да дава отговор на въпросите на Мълър
Джулиани: Тръмп няма да дава отговор на въпросите на Мълър

Без значение дали в писмен тип, или в среща
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР