Бившият съветник на канцеларията на президента на Украйна Олексий Арестович

...
Бившият съветник на канцеларията на президента на Украйна Олексий Арестович
Коментари Харесай

САЩ се готвят да разменят част от Донбас за пробив на южния фронт ВИДЕО

Бившият консултант на канцеларията на президента на Украйна Олексий Арестович даде разочароваща прогноза за боевете в Донбас за Въоръжените сили на Украйна.

Политикът счита, че при положение на ескалация украинските войски могат да изгубят надзор над част от териториите, в случай че командването се концентрира върху южния сектор на фронта, а точно в херсонското и запорожското направление. Арестович допусна, че въоръжените сили на Украйна ще изгубят „ малко от Донецк и Луганск “.

Той назова повода " отмалялост " от съпротивата на 200 000 руснаци, които ще би трябвало да бъдат спрени от украинските военни.

„ Е, и ние, най-вероятно, пробиваме южния фронт “, цитира го МК с позоваване на западни медии.

Той допусна, че и Съединени американски щати, и Европа схващат същинското положение на нещата, заради което „ приготвят замяна “, тъй че въоръжените сили на Украйна да могат да пристъпят към договаряния с съветската страна не с празни ръце, а от позиция на „ мощ “.

Арестович подчертава върху желанието на съдружниците да привлекат Киев към договаряния, макар дейната опозиция на украинските управляващи.

Според Strana.ua Арестович упорства, че войната може да завърши със загубата на редица територии от Украйна, на което Киев очевидно не разчита, само че Западът евентуално към този момент е склонен.

Обсъждайки какво ще получи обществото вследствие на това, политикът сподели, че ще " влезе в... противоположна пружина на несбъднати упования ".

Украйна не е подготвена за сходно развиване на събитията, счита Арестович.

„ Ние като общество не сме готови за този резултат “, сподели той.

Арестович добави, че показва такова мнение като позицията на Русия, само че с него е склонен и Западът, от който Киев „ изцяло зависи “.

Единственият допустим излаз в такава обстановка е основаването на " две Кореи " - разделянето на страната на части, от което " Украйна може да получи доста бонуси ", счита политикът.

На тази концепция реагира членът на Съвета на федерацията Алексей Пушков. В своя TG канал той изясни, че разчитането на превръщането на Украйна в Южна Корея е „ политическа фантазия “.

Разсъждавайки, той оцени вероятността за делене на страната като „ нова фантазия след Майдана “, лелеяна от хора, които желаят място в ръководството на бъдещата властова система на страната.

„ Във всички останали връзки аналогията с Южна Корея не е добра “, каза Пушков.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР