Бившият съветник на Доналд Тръмп по време на предизборната му

...
Бившият съветник на Доналд Тръмп по време на предизборната му
Коментари Харесай

Бивш съветник Тръмп ще свидетелства за хакерска атака около изборите

Бившият консултант на Доналд Тръмп по време на предизборната му акция Роджър Стоун на 26 септември ще свидетелства непринудено пред Конгреса на Съединени американски щати по отношение на следствието на хакерска интервенция в американските избори. Срещата на комисията ще се организира при затворени порти, съобщи БГНЕС.
Стоун изиска преписът от идните чувания да бъде оповестен.
Припомняме, че на 10 март някогашният консултант призна в изявление за " Вашингтон Таймс ", че предходната година е провеждал персонален диалог с хакер, обвързван с офанзивата против Демократическата партия.
" Беше толкоз незадълбочено, малко и тривиално, че го бях не запомнил ", разяснява тогава Стоун персоналната си връзката в " Туитър " с консуматор на име Guccifer 2.0 - лицето, което бе обвързвано с хакерската офанзива против Националния комитет на демократите по време на предизборната акция. Тогава румънският хакер самичък призна, че е компрометирал НКД и че е съдействал за хакването на оповестените по-късно от " Уикилийкс " имейли.
Впоследствие се оказа обаче, че връзката им не е била чак толкоз мимолетна, камо ли еднократна. През август той е писал публикация за " Брейтбарт Нюз ", изтъкваща приноса точно на Guccifer 2.0 в хакването на виртуалната поща на Подеста, което е било мотивът за първия им виртуален разговор. Седмица по-късно той е написал обществено в " Туитър ", че се " радва " на възобновяване на акаунта на хакера, който краткотрайно е бил отстранен. Два дни по-късно двамата са провели връзка на персонално известие, още веднъж по самодейност на съветника.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР