Бившият съдия от Софийския градски съд (СГС) Мария Иванова е

...
Бившият съдия от Софийския градски съд (СГС) Мария Иванова е
Коментари Харесай

Бивш съдия е обвинена за пране на над 1.4 млн. евро

Бившият арбитър от Софийския градски съд (СГС) Мария Иванова е задържана и упрекната в пране на над 1.4 млн. евро, заяви news.lex.bg.

Тя е арестувана в понеделник дружно с израелския жител Владимир Б. Прокуратурата заяви за ареста същия ден, само че единствено с името и първите букви на семействата на двамата. Според известието те са правили финансови интервенции с пари, добити посредством машинация в Белгия и Франция.

За нарушавания на Иванова като магистрат е известно още от 2011 година, когато инспекторатът на Висш съдебен съвет предлага тя да бъде уволнена. Това обаче влиза в действие едвам през март тази година поради продължаващи правосъдни каузи.
Изданието напомня, че Иванова е съдията, наложил запори и възбрани на " Медийна група България – холдинг " ООД (бившият издател на вестниците " Труд " и " 24 часа " ) и също така даде опция на австрийското сдружение " БГ Приватинвест " да назначи необикновен представител в издателската компания, с което се намеси в ръководството ѝ. По-късно апелативният съд анулира това нейно решение.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР