Бившият ръководител на предупреди, че положението в света може да

...
Бившият ръководител на предупреди, че положението в света може да
Коментари Харесай

Бивш шеф на Световната банка посочи Тръмп като виновник за кризата

Бившият началник на предизвести, че ситуацията в света може да замязя като на това при започване на ХХ век, в случай че страните не работят дружно за справяне с актуалната.
уточни разрива сред Съединени американски щати и Китай като сериозна опасност за световното икономическо възобновяване, оповестява, представена от БГНЕС.
 Тръмп удължи пакета ограничения за подкрепяне на американците в рецесията Тръмп удължи пакета ограничения за подкрепяне на американците в рецесията
Американският президент Доналд Тръмп подписа изпълнителни заповеди за удължение на икономическите облекчения за жителите на страната...
Зелик, един от най-висшите държавни чиновници в Америка, е съветвал шестима американски президенти по време на кариерата си.
Той сподели пред BBC, че съдействието е " единственият метод световната стопанска система да излезе от рецесията ".
Зелик, който също беше и заместник-държавен секретар на Съединени американски щати, съобщи, че най-голямото му безпокойствие е възходящото напрежение сред Съединени американски щати и Китай.
„ Мисля, че [отношенията] през днешния ден се срутват и не мисля, че знаем къде е дъното и това е доста рискова обстановка “.
Той предизвести, че „ светът може да наподобява по-скоро като свят от началото на ХХ век, когато великите сили са в конкуренция “, в случай че страните стартират да се отдръпват от глобализацията и да преследват националистически ползи.
 Бени Ганц: Без анексиране преди края на коронакризата Бени Ганц: Без анексиране преди края на коронакризата
Министърът на защитата на Израел и ротационен министър председателят Бени Ганц съобщи в понеделник, че всяко анексиране на територия на Западния бря...
Зелик беше президент на Световната банка сред 2007 и 2012 година, годините, обхванали международната финансова рецесия.
Като началник на организацията той работи в тясно съдействие с Международния валутен фонд и международните държавни управления за справяне с финансовия срив.
„ Финансовата рецесия от 2008-09 година беше доста съществено събитие, само че имахме съдействие сред Г-20 и централните банки. Президентът Буш и по-късно президентът Обама бяха част от интернационалните старания с [тогавашния министър председател на Обединеното кралство] Гордън Браун “, сподели той.
„ Честно казано, даже Китай имаше доста мощна стратегия за стимулиране и също си сътрудничеше по разнообразни способи. Днес нямаме такова възприятие за съдействие. "
Зелик прикани Съединени американски щати да работят в тясно съдействие с Китай в намирането на решение на пандемията, вместо да " упрекват " Пекин за това.
 Изгонен от Тръмп специалист приказва - за неадекватността в ръководството на рецесията с ковид (ВИДЕО) Изгонен от Тръмп специалист приказва - за неадекватността в ръководството на рецесията с ковид (ВИДЕО)
Рик Брайт, някогашен почитан чиновник в опазването на здравето на Съединени американски щати съобщи пред Конгреса, че доста животи са били " изгубени поради бездейс...
Човекът, който някогашният топ банкер упреква за причиняване на огромна част от вредите, е американският президент Доналд Тръмп.
Зелик е работил при предходните републикански президенти Джордж У. Буш и Джордж Х.У. Буш. Но не крие неприязънта си към сегашния републиканец на поста.
„ От самото начало се опълчвам на Тръмп... освен поради политическите му позиции, само че и поради това, което съгласно мен е минус в характера му. Бях обезпокоен какво ще направи с институциите и конституцията и виждаме това да се удостоверява, а при пандемията виждаме друго измерение, което е въпрос на подготвеност. “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР