Бившият прокурор от Плевен Димитър Захариев бе опрадван по обвинението,

...
Бившият прокурор от Плевен Димитър Захариев бе опрадван по обвинението,
Коментари Харесай

Бивш прокурор бе оправдан по обвинение за натиск върху свидетел по делото „Октопод“

Бившият прокурор от Плевен Димитър Захариев бе опрадван по обвиняването, че е оказвал напън върху очевидеца по делото „ Октопод “ Георги Цветанов, заяви lex.bg. На първа инстанция Захариев бе наказан на 2 години, само че апелативният спецсъд анулира това решение.

Разследващите твърдяха, че Захариев е принуждавал Цветанов да свидетелства против прокурора по „ Октопод “ Светлозар Костов. Основен обвинен по това дело е някогашната барета и консултант в ДАНС Алексей Петров. Този развой бе най-шумният при първия мандат на Бойко Борисов, когато вътрешен министър бе Цветан Цветанов. След това делото бе трансферирано в спецсъда, който оправда Петров по всички обвинявания.

Георги Цветанов, на който прокурорите твърдяха, че е оказван напън от някогашния им сътрудник Захариев, по този начин не даде показания против него, тъй като в това време почина в автомобилна злополука. В процеса против експрокурора свидетелстваха други двама души, които твърдяха, че Цветанов им е разказал по какъв начин е бил изнудван. Според апелативния спецсъд обаче техните показания не са задоволителни.

„ Следва обаче да се подчертае, че от добросъвестното възпроизвеждане от страна на двамата очевидци на това, което им е станало известно, напълно не произтича категоричен извод, че Цветанов им е споделил истината “, написа в решението на съда. То не е дефинитивно и може да се апелира.

Бившият прокурор Захариев е обвиняем и по друго дело – за присъединяване в незаконна група за рекет. Според проверяващите той е взел участие в тайфа дружно с Камен Балбузано-Куката. Те изнудвали предприемачи от Плевен да подпишат контракти с охранителна компания, зад която стоял Захариев. Това дело сега е на първа инстанция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР