Бившият прокурист на Ботев (Пловдив) Тервел Златев излезе с официално

...
Бившият прокурист на Ботев (Пловдив) Тервел Златев излезе с официално
Коментари Харесай

Бившият прокурист на Ботев скочи на Палийски: Търпението ми се изчерпа, нека истината излезе наяве

Бившият пълномощник на Ботев (Пловдив) Тервел Златев излезе с публично послание към президента на " канарчетата " Ангел Палийски. Златев, който преди време заемаше управителен пост в БФС, разгласи, че търпението му се е изчерпало, откакто в общественото пространство голям брой пъти работата му в управлението на " жълто-черните " е била дискредитирана и подлагана на подозрение, а неговият престиж - уронван.

Предлагаме на вашето вниамние писмото на Тервел Златев без редакторска интервенция:

Г-н Палийски,

След повторното Ви завръщане в Клуба през лятото на 2015 година, вие неведнъж си позволихте да коментирате и анализирате обществено интервала на ръководство на „ ПФК Ботев Пловдив АД “ от юни 2014 – юни 2015 год., в който аз заемах позицията на Прокурист до 18.4.2015 година В разнообразни медийни изявленията и голям брой диалози с почитатели и сътрудници от спортните среди Вие ловко и „ инцидентно “ споделяхте „ достоверни “ корпоративни данни, свързани с предходното ръководство, и използвахте тази информация, с цел да ни набедите и обвините като основни виновници за тежкото завещание и голямата задлъжнялост на Клуба. Наслушах се и на Ваши преднамерени обществени нападки и обвинявания към предходното управление за осъществени злоупотреби и цялостни дейности в ущърб на Клуба.

В България има настоящо законодателство и изненадващо за какво Вие като Изпълнителен шеф на „ ПФК Ботев Пловдив АД “ не сте се възползвал от наличната Ви „ достоверна “ информация за осъществени финансови нередности и не сте подхванал законови дейности, с цел да отбраните ползите на поверената Ви конструкция. Още по-странно е, че към днешна дата няма нито един предявен правосъден иск или тъжба във връзка със заеманата от мен служба на Прокурист на „ ПФК Ботев Пловдив АД “, до момента в който аз осъдих ръководената от Вас конструкция на две правосъдни инстанции!

Над две години демонстрирах самообладание и премълчавах, с цел да не сътворявам напрежение измежду тима, почитателите и финансовите благодетели, както и да не разрушавам имиджа на Клуба. През целия ми професионален път в никакъв случай не съм си разрешавал да експортирам корпоративна информация обществено, да я разясня и да я употребявам за свои цели и угоди. Вярвам, че развиването и просперитетъъ на даден Клуб са над всевъзможни промени в оперативното ръководство, обществени и медийни полемики и споразумяване на междуличностни връзки. Затова и до днешна дата избрах да не взимам отношение и да пренебрегвам Вашите обществени изявления и нападки.

Личното ми самообладание се изчерпа след следващия обществен „ компромат “ против предходното управление, което Ви е оставило „ големи “ задължения в размер на над 2.5 милиона лв., които Вие сполучливо сте понижили до...! Реших да наруша своето безмълвие и да прекратя дискредитирането на нашия труд и престиж посредством целеустремено обществено разпространение на информация с погрешно наличие. Няма нищо по-важно от истината и считам, че е извънредно време цялата спортна общност да узнае истината, подкрепена с действителни обстоятелства и документи, а освен да слуша Вашите словесни обвинявания и личностни нападки.

Тотално безсрамие е тъкмо Вие да говорите за оставени и насъбрани задължения от предходно управление, в случай че преди срутва на главния спонсор, Клубът е разполагал с големи финансови запаси за оперативна прехрана, без Вие да имате каквито и да било заслуги за подсигуряването на тези средства и без те да включват финансовите разноски по построяването на стадиона! И макар този неповторим паричен поток за футболен клуб в България, ние приехме Клуба със следните отговорности в размер на над един милион лв.:

– Дължима сума от …………… евро към „ ФК Ботев 2002 “ – първи транш по прехвърлянето на Тодор Неделев във „ ФК Майнц 05 “, Германия. Сумата от …………………….. евро е била преведена от немския клуб към „ ПФК Ботев Пловдив АД “ още през месец януари 2014г като първи транш, а вие сте преведели едвам …………………. евро към „ “ФК Ботев 2002 “ през месец април 2014г. и не сте погасили цялото обвързване към тях. Проблем, който съществено сложи под опасност интернационалния лиценз на Клуба и неговото присъединяване в Лига Европа през лятото на 2014г.

– „ Компетентно “ записани член в договорите на играчите и тех. управление, осигуряващи награди на всички членове на представителния тим даже и при „ административно “ класиране в Лига Европа в размер на над …………….. евро;

– неизплатени награди за присъединяване в мачове за състезание и купа на футболистите: Ферибори Доре (който даже нямаше и работна виза за България) и Юнес Хамза в размер на над …………евро;

– налог и битови такси за стадион „ Христо Ботев “ в размер на ………… лева.;

– дълго-отлагана оферта за закупуване на към този момент употребен и брандиран рейс на стойност на над ……….. лева.;

– отговорности към мениджъри на футболисти за над ………. лева

– ред други отговорности, обект на по-подробен разбор.

Във връзка с гореизложеното Ви приканвам на обществен дебат, в който да дискутираме и проучваме интервала на ръководство на „ ПФК Ботев Пловдив АД “ от юни 2014 – април 2015 година За задачата предлагам в качеството Ви на Изпълнителен шеф на „ ПФК Ботев Пловдив АД “ публично да предоставите цялата налична документи, отразяваща интервала на ръководство от юни 2014 – април/юни 2015 година, която се съхранява в администрацията на Клуба.

Искам да Ви уверя, че и други членове на управлението от този интервал, с по-свежа памет от Вашата, имат предпочитание да вземат участие в сходен дебат, с цел да внесат още по-голяма бистрота и изясненост. Когато освобождавахте Вашия офис през май 2014 година, Вие ми оставихте една полица с папки, а при моето овакантяване през април 2015 година въз основата остана цяла стая с отчетна административна документи, събрана отчетна документи за издигнатата база в „ Коматево “, механически документи за осъществените действия по стадион „ Христо Ботев “, както и няколко цифрови носителя с електронна информация и преписка. Към тази дата имаше налични документи за всяко взето решение на Съвета на шефовете и всеки изхарчен лев!

Искам също по този начин да Ви напомня, че публично е подаден пред Съвета на шефовете на Дружеството Отчет за активността на „ ПФК Ботев Пловдив АД “ за интервала юни 2014 – юни 2015 година от тогавашния Изпълнителен шеф господин Иван Джиджев. Този формален отчет и съпътстващите приложения към него са направени на база публични финансови доклади и административни документи и дават доста точна и ясна информация за цялостното ръководство на Клуба за упоменатия интервал.
Предлагам да съпоставим отчета на господин Джиджев с предхождащ „ одит “, осъществен от двама Ваши съидейници – „ лицензирани инспектори “, чиито данни Вие неколкократно сте цитирали в свои разбори на предходното ръководство. За страдание не разполагам с този „ скъп “ документ заради конфиденциалното му наличие и апокрифното му разпространяване измежду жълто-черната общност.

Информирам Ви, че в случай че „ инцидентно “ Ви липсват документи, бих Ви насочил по какъв начин да попълните възможните неналичия. При моето овакантяване оставих в администрацията на Клуба и два броя цифрови носители съхраняващи цялата електронна преписка, която съм осъществявал посредством служебния си мейл, в това число и връзка, която съм водил и с Вас в качеството Ви на член на Съвета на шефове на Клуба до месец октомври 2014 година

С цел правене на прецизен и акуратен разбор на нашето ръководство, предлагам да създадем и обширен разбор на осъществените от Вас и Ваши чиновници действия, взети решения и изразходвани средства за интервала преди юни 2014г. и след юни 2015г. до днешна дата. В нашия случай имаше избрани „ форсмажорни “ условия отвън нашите пълномощия и подготвеност, които попречиха издание на отчетна документи в Търговския указател, само че откакто вие неколкократно заявихте, че сте съумели да спасите Клуба, не мога да схвана за какво липсват каквито и да било доклади в регистъра, когато това е обвързване на Изпълнителния шеф, а и се носи наказателна отговорност пред Национална агенция за приходите?

Вашето ръководство значително е обществено притежание с помощта на избрани локални медии, тъй че разполагам с задоволително информация, с цел да Ви подкрепя и в разбора на Вашето ръководство.
Заявявам още един път намерено, че нямам никакви терзания по отношение на инспекции и разбори на активността и финансовите интервенции свързани с Клуба, за които съм бил виновен. Горд съм от постигнатото в една извънредно тежка и буреносна икономическа и политическа конюнктура, и няма да разреша повече да бъде омаловажаван и дискредитиран нашия труд и престиж, тъй като нищо не е по-ценно от истината и достолепието!

Тервел Златев
гр. София, 6.11.2017 година Първа лига 15 кръг, петък 3 ноември  Ботев (Пловдив) 1:1краен резулат  Славия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР