Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви в изявление, че

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви в изявление, че
Коментари Харесай

Тръмп отново надигна глас: Вотът в Джорджия беше корумпиран!

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи в изказване, че президентските избори през 2020 година в окръг Фултън, Джорджия, са корумпирани и че евентуален одит ще го покаже.

" Защо радикалните леви демократи в Джорджия се борят толкоз мощно в окръг Фултън да няма правосъден одит на 150 000 отсъстващи бюлетини? Може да има единствено една причина и това е, тъй като знаят, че гласуването е корумпирано и одитът ще го покаже. Републиканците би трябвало да се борят крепко и да побеждават ", изяснява Тръмп.

След изборите през ноември 2020 година 45-ият президент на Съединени американски щати настоя, че има машинация с гласоподаватели в няколко щати, в това число Джорджия, и това е навредило на преизбирането му.

Републиканците в американския сенат в петък блокираха двупартийно следствие за смъртоносното нахлуване над Капитолия от поддръжници на Тръмп, макар проливен дъжд от рецензии, оповестява " Ройтерс ".

" Всички знаем какво се случва тук. Републиканците в Сената избраха да защитят " огромната неистина ", тъй като се опасяват, че всичко, което може да разстрои Доналд Тръмп, може да им навреди политически ", съобщи водачът на демократите от Сената Чък Шумър след гласуването.

След гласуването в Сената ръководителят на Камарата на представителите Нанси Пелоси съобщи, че демократите ще " продължат и ще открият истината " за случилото се на 6 януари, само че не сподели нищо за това дали ще сътвори специфична комисия за следствие, както някои демократи допускат.

Американското министерство на правораздаването изиска федерален арбитър да отхвърли дело, заведено против Тръмп, някогашния общоприет прокурор Уилям Бар и други длъжностни лица поради насилственото отбиване на мирни протестиращи на проява в Белия дом предходната година, оповестява Washington Post

Тръмп и други американски чиновници би трябвало да се смятат за ваксинирани против цивилен каузи поради полицейски дейности, подхванати за отбрана на президента и за обезпечаване на придвижванията му, споделиха юристите на Министерството на правораздаването.

Федералните сътрудници на коне използваха сълзотворен газ, с цел да разчистят от протестиращи площад Лафайет покрай Белия дом.

Полицейският разгром разреши на Тръмп да си провежда фотография в близката черква, на която държеше копие на Библията. Пожар, разпален по време на по-ранни митинги бе предизвикал леки вреди на църквата.

В правосъдният иск написа, че Тръмп, Бар и други чиновници са нарушили конституционните права на стачкуващите. Тръмп тогава изригна против " отрепки, нищожества и неудачници ", протестиращи в Ню Йорк.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР