Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп определи Германия като „заложник

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп определи Германия като „заложник
Коментари Харесай

Тръмп нарече Германия „заложник на Русия“

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп дефинира Германия като „заложник на Русия“, имайки поради казуса с газопровода „Северен поток-2“.  Очаква се оборудването да стартира да доставя съветски газ за Германия през Балтийско море. Това обтегна връзките сред Берлин и Вашингтон на фона на рецесията на украинската граница, съобщи ДПА.

„Наистина се пробвах да убедя (Ангела Меркел) да не подписва договорката за газопровода, тъй като й споделих, че Германия ще бъде пленник. И тя е тъкмо това, пленник на Русия“, съобщи експрезидентът за телевизия „Фокс бизнес“.

Тръмп разкритикува и наследника на Меркел, канцлера Олаф Шолц, за вчерашната му конференция с президента Джо Байдън в Белия дом – укори го, че въобще не е загатнал газопровода и не е бил съответен в изявленията си.

Шолц не загатна „Северен поток-2“ на конференцията, само че даде обещание, че Германия „ще работи по изцяло консенсусен метод за санкциите“, които може да бъдат наложени по отношение на рецесията към Украйна, отбелязва ДПА.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР