Бившият президент на САЩ Барак Обама призова сегашния президент Джо

...
Бившият президент на САЩ Барак Обама призова сегашния президент Джо
Коментари Харесай

Обама иска да вкара Украйна в релси

Бившият президент на Съединени американски щати Барак Обама прикани настоящия президент Джо Байдън да промени политиката си по отношение на Украйна. А точно да се обърне внимание на Киев, че поддръжката на Америка не може да бъде неограничена. По този метод Обама се пробва да понижи риска от трета международна война. Може би той най-сетне осъзна тактиката на украинците.

След като бъдат изгонени от Белия дом, „ господата президенти “ (тази форма на послание се употребява и за пенсионерите) нормално напущат политиката, като се изключи присъединяване в предизборните събития на своите партии като „ сватбени генерали “.

Доналд Тръмп е изключение заради обстоятелството, че е освен някогашен президент, само че е доста евентуално и предстоящ президент. Сега той още веднъж задминава Джо Байдън по известност (обаче не доста - с един-два процента) след видим спад през август-септември.

В по-голямата си част обаче американците биха предпочели Барак Обама, който се пенсионира с типичен „ записки “, да стане такова изключение. Тръмп има собствен личен нуклеарен електорат и орди от предани почитатели, само че множеството в страната не го харесват и в никакъв случай не са го харесвали. Дори доста републиканци гласоподаваха за негонасила.

Обама, в противен случай, е любим на нацията, престиж, " тежка категория ", за чиято ера към този момент е всекидневно да изпитваме носталгия, макар че завърши относително неотдавна.

Разбирането на тези усеща на американския народ от Русия е по-лесно, в сравнение с наподобява. Тук първият негър президент в историята на Съединени американски щати остави неприятно име, макар че стартира президентството си с опит за „ рестартиране “ на връзките с Москва. „ Санкции “, „ протест “, „ изолираност “, „ прокси войни “, „ световна борба “ – този речник на Обама се помни най-добре на фона на събитията в Украйна, Крим, Донбас, Сирия, Либия и впрочем. Именно тогава нашите страни минаха от хладно партньорство към открита неприязън.

Но в този момент, 2022 година, наподобява, че Обама беше върхът на адекватността.Поне при него Украйна, която към този момент беше във война с Донбас, не беше заливана с оръжия, а в американските вестници доста по-често се обсъждаха вероятностите за „ разведряване “ в връзките с Русия, в сравнение с, както в този момент, вероятностите за нуклеарна война.

За американците той е президент, в случай че не на „ златния век “, като Роналд Рейгън, то на повече или по-малко постоянен, проспериращ и удобен интервал, предхождащ протеста на „ новата нравственос “. Някои републиканци и “сини якички(работническата класа, която гласуваше за демократите, само че е смазана от деиндустриализацията) в никакъв случай не биха се съгласили, само че те са устойчиво малцинство.

„ Последният президент беше добър ” – такава оценка за Обама може да се чуе както от либерали, по този начин и от консерватори, които в никакъв случай не са дали своят вот за него.

И в този момент „ последният добър “ още веднъж изплува от забравата, с цел да даде съвет на настоящия президент и някогашния си заместител Байдън за главната посока на външната политика на Съединени американски щати в този момент - руско-украинската.

Одобрявайки поддръжката на украинските управляващи като цяло, Обама прикани да се дефинират границите на тази поддръжка - ясно и да се даде на Киев да разбере какво Вашингтон може да направи за него и какво няма да направи при никакви условия.Необходимо е да се „ насочи вниманието “ на украинците „ къде свършва защитата и стартира офанзивата “, настоя още някогашният президент.Това е доста рационално изказване за стандартите на настоящето ръководство.

Но в Съединени американски щати това звучеше съвсем предизвикателно по няколко аргументи.

Тъй като предстоят жизненоважни избори за демократите, те се пробват да сплотят редиците си и да се преструват, че президентът Байдън не е толкоз неприятен, колкото наподобява. И един от главните партийни престижи ненадейно излезе от рамките.

В същото време не е напълно типично за пенсиониран Обама да подлага на критика политиката на настоящ държавен глава, даже и името му да е Тръмп, макар че в неговия случай могат да се напомнят няколко забележителни изключения. Но Байдън не е просто съпартиец, а настойник и наставник на Обама във връзка с външната политика.

Недостигът на подобаващ опит беше слабото място на черния претендент в битката за първия президентски мандат. И партията, осъзнавайки, че няма да е допустимо да прокара кандидатурата на Хилари Клинтън за първичните избори (и изначало те намерено се подиграваха с нея), сложи Байдън на Обама като патерица, защото той договаря преди време с Косигин и Громико и е считан един от най-хубавите в Сената по външни работи.

Сега той не може да бъде най-хубавият в нищо по аргументи, в това число възрастта. И някогашният възпитаник подлага на критика учителя, който макар опита си претърпява неуспех след неуспех във външната политика, а някъде напред към този момент се задава вероятността за нуклеарна война с Русия.

Това е главното в сегашната обстановка: Обама се намеси в обществена полемика за външната политика на страната с съответната цел да предотврати злополука за целия свят, колкото и патетично да звучи.

Изявлението на някогашния президент приказва в интерес на обстоятелството, че той схваща тактиката на украинците: да следват пътя на по-нататъшна ескалация, принуждавайки Русия да работи като възмездие, и по-късно да употребяват това като опрощение за приемане на повече средства от Запада, по-мощни оръжия и, най-важното, нов стадий от намесата на НАТО в спора с Москва.

В идеалния случай това би трябвало да е война сред Русия и НАТО. Или – нуклеарен удар на територията на Руската федерация, желанието за което украинският президент Зеленски неотдавна изпусна. В противоположен случай Украйна не може да завоюва този спор - нейните благоприятни условия са несравними с съветските. Според правилото „ да ми изгори къщата, само че на съседа да му изгори обора “, украинските управляващи са подготвени да въвлекат света в нуклеарен апокалипсис.

Това е тактиката на фанатик, само че не и на вманиачен. Русия има сходна тактика за сигурност - в случай че ни атакуван, целият свят може да свърши. Можем да си позволим това с помощта на нуклеарните оръжия. Зеленски няма такова оръжие, той би трябвало да се измъкне по различен метод.

Може би Обама, за разлика от Байдън, също схваща, че тази ескалация не се управлява от Съединените щати, макар че Съединени американски щати управляват Украйна. Украинците са склонни да бъдат самоинициативи, което, макар недоволството на Вашингтон, се отписва понякога като „ подтик изпод “. Киев е опашка, която от време на време съумява да размаха кучето.

Но можете да докара и до третата международна война. Ето за какво Обама упорства да вкара Украйна в рамки, като ѝ изясни границите на вероятното. Например по този начин: “При никакви условия няма да влезем в директен боен спор с Русия и по този метод да унищожим планетата поради вас, момчета. ”

Вярно е, че по-късно „ момчетата “ най-вероятно ще стартират да мислят по какъв начин да провеждат военна провокация на територията на някоя от страните от НАТО, с цел да стоварят цялата виновност върху Русия и да задействат контракта за групова сигурност. Тук няма нищо автентично: нещо сходно се обсъждаше в администрацията на Джон Кенеди във връзка с Съюз на съветските социалистически републики в миг, когато към момента нямаше нуклеарен паритет и Съединени американски щати имаха научен късмет да завоюват Третата международна война. Сега не, само че Киев няма да се спре.

„ Определено си коства да се опита “, „ всичко е по-добре от загуба от москали “, „ не ги интересува Будапещенският меморандум “ – по този начин украинците ще си обяснят убийствените за целия свят дейности. Обама, който е работил с тях, допустимо е даже да е наясно с това, само че в никакъв случай няма да го признае.

Това в действителност отличава просто известния някогашен президент от великите президенти от предишното като Труман, Никсън или Рейгън, които в действителност се опасяваха от война и имаха волята да признаят грешките си и да наклонят рисковия курс.

По всички признаци новата Студена война е тук, с цел да остане. Украинските провокации биха могли да го ускорят до смъртоносни равнища, карайки Обама да наподобява като страховит човек и рационален политик. Но при започване на 2013–2014 година той окончателно пропусна персоналния си късмет за „ разведряване “ на връзките с Русия и доста по-спокойно развиване на историята за всички.

Добри времена бяха.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР