Бившият президент на Куба Раул Кастро обвини САЩ, че се

...
Бившият президент на Куба Раул Кастро обвини САЩ, че се
Коментари Харесай

Раул Кастро заклейми конфронтацията на САЩ срещу Куба

Бившият президент на Куба Раул Кастро упрекна Съединени американски щати, че се завръщат към политиката си на борба .

Кастро, който към момента е началник на ръководещата Комунистическа партия в Куба, е приказвал във връзка 60-годишнината от революцията , ръководена от неговия брат Фидел.

Той прикани кубинците да се приготвят за всички сюжети за отбрана на независимостта си и настоя, че революцията " не е остаряла ".

Братята Кастро, първо Фидел и по-късно Раул, управляваха страната сред 1959 и 2018 година

Раул Кастро съобщи президентския пост в Куба на Мигел Диас-Канел при започване на предходната година.

Отношенията сред Куба и Съединени американски щати се затоплиха при ръководството на предходния американски президент Барак Обама, само че актуалният американски президент Доналд Тръмп предприе по-твърда линия.

През 2017 година Тръмп възобнови някои ограничавания в търговията и пътуванията, облекчени от предходната американска администрация.

" За следващ път американското държавно управление наподобява е на път да се конфронтира с Куба и да показа нашата мирна и приобщаваща страна като опасност за района ", посочи Кастро, облечен във военна униформа, по време на гала, която се организира покрай гроба на Фидел.

" Още един път те желаят да създадат Куба отговорна за всички несгоди в района ", посочи Раул Кастро.

Той упрекна " крайната десница " във Флорида, където живеят доста кубински емигранти, че е " конфискувала американската политика към Куба ".

" Повтарям нашата подготвеност да съжителстваме по цивилизован метод макар нашите разлики, в връзки на мир, почитание и взаимна полза със Съединени американски щати ", добави кубинският водач.

Кастро съобщи, че новите генерации кубинци били " поели задачата за създаване на социализъм ", добавяйки, че " революцията не е остаряла ".

Ала кореспондентът на Би Би Си за Централна Америка разяснява, че Диас-Канел е изправен пред голяма борба за облекчаване на условията на днешните млади кубинци.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР