Бившият президент на компанията Arrayit Марк Шена беше осъден за

...
Бившият президент на компанията Arrayit Марк Шена беше осъден за
Коментари Харесай

Президент на фармацевтичен стартъп е осъден за фалшиви тестове за коронавирус

Бившият президент на компанията Arrayit Марк Шена беше наказан за машинация с кръвни проучвания и проби за алергия (които той представял като проби за ковид), които му донесоха към 80 милиона $. Той може да прекара няколко десетилетия в пандиза, съгласно изказване на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати.

За това оповестява Gizmodo.

Министерството на правораздаването твърди, че Шена, като президент на фармацевтичната компания, е подвел вложителите с погрешни изказвания за " революционна " нова технология, способна да тества съвсем всяка болест единствено с няколко капки кръв.

Твърди се, че Шена е подвел вложителите, като им е споделил, че компанията му се прави оценка на към 4,5 милиарда $. Всъщност, съгласно Министерството на правораздаването, президентът е скрил документи, които демонстрират, че компанията Arrayit е на ръба на банкрута.

Arrayit е изфабрикувала прессъобщения и туитове с погрешни изказвания за това, че значими институции и институции са сключили партньорски връзки с компанията. Шена даже самоуверено е декларирал, че е...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР