На заседанието бяха представени усилията на българските власти за предприемане

...
На заседанието бяха представени усилията на българските власти за предприемане
Коментари Харесай

Бернската конвенция реши да не отваря досие за АМ „Струма“

На съвещанието бяха показани напъните на българските управляващи за предприемане на всички нужни ограничения за запазване на типовете и местообитанията в пролома при построяването на последния сектор от тази стратегически значима транспортна връзка.

След приемането, през предходната година, на характерни и подробни цели на запазване за предпазени зони „ Кресна “ и „ Кресна-Илинденци “, главния т акцент в този момент беше осъщественият разбор на сходството на оценката за съгласуемост с одобрените цели както и подобряването на плана за определения вид за създаване на автомагистралата.

Българските управляващи показаха съжалението си, че в своите старания не са подкрепени по градивен метод от неправителствените организации, само че приветстваха предлагането на Бюрото на Конвенцията за техническа работна среща, която да се организира в България през април с присъединяване на интернационалните специалисти с опит в построяването на устойчива линейна инфраструктура.

Представянето на непознатия опит и положителни практики и оферти за това по какъв начин същите могат да бъдат приложени в съответната обстановка ще бъде...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР