Размерът на индексацията на договор за обществена поръчка и рамково

...
Размерът на индексацията на договор за обществена поръчка и рамково
Коментари Харесай

Договорите за строителство ще се индексират на тримесечие

Размерът на индексацията на контракт за социална поръчка и рамково съглашение за строителство да се дефинира за всяко календарно тримесечие по формула. За потребностите на индексацията ще се ползва показателят към тримесечието, в което дейностите по съответния контракт са в действителност осъществени.

Това планува план на разпореждане за изменение и допълнение на Методиката за изменение на цената на контракт за социална поръчка вследствие на инфлация, който Министерството на районното развиване и благоустройството разгласява за публично разискване.

Методиката отразява прогресиращото повишаване на цените в целия индустриален бранш от началото на 2021 година Необходимостта от смяна в нея е подбудена от събитието, че в подписаните контракти за публични поръчки в строителния бранш се съдържат разнообразни клаузи, уреждащи приемането на осъществената работа.

Правната опция осъществената работа да бъде одобрявана през разнообразни интервали от време води до деформиране на обезщетителния темперамент на индексацията, както и до подозрения за безпричинно обогатяване в някои случаи. Поради тази причина...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР