Бившият президент на Киргизстан Алмазбек Атамбаев оцеля днес при покушение,

...
Бившият президент на Киргизстан Алмазбек Атамбаев оцеля днес при покушение,
Коментари Харесай

Бившият президент на Киргизстан Атамбаев оцеля при покушение

Бившият президент на Киргизстан Алмазбек Атамбаев оцеля през днешния ден при нападение, осъществено против него на централния площад в Бишкек по време на протест на опозицията - бронираният му автомобил бе подложен на обстрел, предадоха Ройтерс и ТАСС.
Още по тематиката
" Това не са гумени патрони, а бойни ", сподели Атамбаев, показвайки дупките от патрони по колата си, откакто в обществените мрежи се появиха фрагменти по какъв начин незнайно лице стреля с револвер по автомобила на някогашния президент.

На митинга е бил ранен претендентът за вицепремиер на Киргизстан Тилек Токтогазиев, заяви в Туитър депутатът от партията " Ата Мекен " Елвира Сурабалдиева. " Тилек (Токтогазиев) е без схващане в болница ", написа тя. На публикувани в интернет фрагменти се вижда по какъв начин Токтогазиев го изнасят от митинга в безсъзнание, а глас зад кадър твърди, че политикът е бил ударен по главата.

На централния площад в Бишкек през днешния ден към 16.30 ч. локално време се събра протест на последователи на някогашния президент Алмазбек Атамбаев и на някогашния министър председател Омурбек Бабанов, на който те приказваха, както и Токтогазиев.

На няколкостотин метра от централния площад пред постройката на държавното управление от сутринта се събра протест на последователи на Садир Жапаров, които към 17.20 ч. локално време отидоха на централния площад и си проправиха път до трибуната, на която се намираха политиците, принуждавайки ги да се избавят с бягство. В този миг по отдалечаващия се автомобил на Атамбаев бе стреляно няколко пъти.



Президентът на Киргизстан Сооронбай Жеенбеков разгласи през днешния ден изключително състояние в столицата Бишкек и разпореди армията да възвърне реда и да предотвратява въоръжените конфликти.



За на следващия ден сутринта в държавна резиденция край Бишкек е планувано съвещание на Народното събрание, съобщи ТАСС, базирайки се на организация АКИпрес. Очаква се да се разискват кандидатурите за министър председател и да се утвърди изключителното състояние.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР