Бившият президент на Грузия и бивш губернатор на украинската Одеска

...
Бившият президент на Грузия и бивш губернатор на украинската Одеска
Коментари Харесай

Саакашвили поиска Порошенко да му върне украинското гражданство преди втория тур от президентските избори

Бившият президент на Грузия и някогашен губернатор на украинската Одеска област Михаил Саакашвили се обърна към президента на Украйна Петро Порошенко с молба да му върне украинското поданство преди втория тур от президентските избори в Украйна, съобщи ТАСС.

" Не ви ли стиска да възстановите законността? Да ми върнете украинския паспорт и да ме пуснете в Украйна? Ако не се страхувате, в случай че в действителност сте толкоз самоуверен и сте решили да се измененията, имате опция да постъпите по този начин ", съобщи през днешния ден Саакашвили във видеообръщение, качено във Facebook, съобщи Българска телеграфна агенция.

Саакашвили стана през 2015 година жител на Украйна, само че през 2017 година Порошенко му лиши поданството поради политически различия под претекст, че умишлено е дал погрешна информация при приемането му, припомня организацията.

Бившият грузински президент бе експулсиран от Украйна и няма право да се върне там до 2021 година Саакашвили прикани украинците да гласоподават в тазгодишните президентски избори за претендента Володимир Зеленски, който завоюва първия тур на 31 март с 30,2 % от гласовете. Сегашният президент Порошенко остана втори с 15,95 на 100. Вторият тур е плануван за 21 април. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР