Бившият президент на Франция Валери Жискар д`Естен е обвинен в

...
Бившият президент на Франция Валери Жискар д`Естен е обвинен в
Коментари Харесай

Валери Жискар д`Естен обвинен в сексуален тормоз

Бившият президент на Франция Валери Жискар д`Естен е упрекнат в полов тормоз. Германска журналистка е внесла правосъдна тъжба, написа " Гардиън ".

Ан-Катрин Щраке се оплака, че неведнъж е била докосвана по задните елементи от VGE, както е прочут някогашният френски водач, по време на изявление в неговия офис в Париж в края на 2018 година Тя е внесла тъжба в парижката прокуратура на 10 март.

Щраке интервюира някогашния президент, който беше в Елисейския замък сред 1974 и 1981 година, за немския ефирен канал WDR във връзка 100 година от рождението на Хелмут Шмит, някогашният канцлер на Германия, който умря през 2015 година Шмит беше на власт по време на ръководството на VGE във Франция.

В края на срещата им през декември 2018 година 37-годишната журналистка е попитала някогашния президент, който в този момент е на 94-годишна възраст, дали е склонен да се снимат с видеооператора и звуковия инженер.

" Монд " и " Зюддойче цайтунг ", които са разгледали жалбата, пишат, че журналистката се оплаква, че няколко пъти е била докосвана по задните елементи от VGE, макар че на " няколко пъти и с цялата си мощ " се е опитвала да го избута.

Щраке разказва случката като " неприятна " обстановка и видеооператорът се е опитвал да разсее някогашния президент. Операторът е удостоверил историята пред адвокатска компания, наета от WDR за следствие на случая. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР