Бившият президент на ФИФА Сеп Блатер определи като грешка избора

...
Бившият президент на ФИФА Сеп Блатер определи като грешка избора
Коментари Харесай

Блатер, който даде Мондиала на Катар: Това беше грешка

Бившият президент на ФИФА Сеп Блатер дефинира като неточност избора на Катар за хазаин на Мондиала тази година. Определянето на арабската страна за сцена на финалите стана по времето на ръководството на швейцареца, като той персонално се беше застъпил за този вид.

“Това беше неточност - регистрира Блатер в този момент в изявление за “Тагес Анцайгер ”. - Световното състезание и футболът като цяло са нещо прекомерно огромно за Катар. Навремето аз бях виновен за това като президент на ФИФА. ”

Той обаче отново подсети, че съгласно него и някогашният президент на Франция Никола Саркози носи виновност. “Той персонално оказваше напън на ФИФА в поддръжка на катарската кандидатура, а малко след избирането Катар закупи от Франция бойни самолети “Мираж ” на стойност 14,6 милиарда $ ”, добави Блатер.

Бившият функционер даже уточни къде е трябвало да бъде Световното състезание в този момент - в Съединени американски щати. “След като Мондиалът през 2018 година беше в Русия, в този момент той трябваше да бъде даден на американците. Провеждането на шампионата поредно в двете огромни враждуващи страни щеше да бъде жест в името на мира ”, счита 86-годишният Блатер.

Швейцарецът беше свален от президентския си пост поради поредност от корупционни кавги.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР