Бившият президент на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва заяви,

...
Бившият президент на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва заяви,
Коментари Харесай

Бившият президент на Бразилия: Зеленски е виновен колкото Путин за войната

Бившият президент на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва съобщи, че Русия в никакъв случай не е трябвало да нахлува в Украйна, само че счита, че украинският президент Володимир Зеленски е толкоз отговорен за войната, колкото и съветският водач Владимир Путин, оповестява Агенция Ройтерс.

В изявление за списание Time,, левият водач сподели също, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е можел да направи повече, с цел да предотврати спора, вместо да го подклажда, написа Ройтерс.

Лула, който е на корицата на Time тази седмица, е любимец за изборите през октомври, когато се надява да откаже преизбирането на крайнодесния президент Жаир Болсонаро и да се върне на поста след анулацията на предходната година на присъдите за корупция, които го вкараха в пандиза.

Лула съобщи, че е безконтролно западните водачи да поддържат Зеленски, тъй като предизвикват война, вместо да се концентрират върху договаряния при закрити порти за прекъсване на сраженията.

" Виждам президентът на Украйна, който приказва по малкия екран, по какъв начин го приветстват, получава аплодисменти от всички европейски парламентаристи ", сподели той пред Time.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР