Бившият президент и главен изпълнителен директор на автомобилния гигант Тойота

...
Бившият президент и главен изпълнителен директор на автомобилния гигант Тойота
Коментари Харесай

Тойода: Трябва да направим рали колите по-сигурни

Бившият президент и основен изпълнителен шеф на автомобилния колос Тойота Акио Тойода разгласи, че рали колите би трябвало да станат по-сигурни и да пазят по-добре водачите. Тази реакция на Тойода, който в този момент е президент на рали подразделението на компанията, пристигна след финала на рали „ Хърватия ” – надпреварата, което се организира малко след гибелта на 33-годишния водач на Хюндай Крейг Брийн по време на проби.

В началото на ралито Хюндай разкри множеството детайлности към смъртоносния случай, а отборът, ФИА и хърватската полиция към момента проверяват злополуката на Брийн.

„ Точно преди рали „ Хърватия ” ние загубихме водач, който беше един от най-силните ни противници и доста скъп от нас другар – се споделя в писмото на Тойода, с което той поздрави Елфин Еванс и Скот Мартин за успеха им в неделя. – Искам да изразя най-дълбоките си съболезнования за гибелта на Крейг Брийн на фамилията му, както и на всички в отбора на Хюндай. ”

Тойода е разпален обожател на моторните спортове и рали почитателите дължат на него завръщането на Тойота в WRC през 2017 година.
 Еванс посвети успеха си в Хърватия на Брийн Еванс посвети успеха си в Хърватия на Брийн
„ Катастрофата на Крейг беше голям потрес за всички рали почитатели – добави Тойода. – Наистина драматичен случай. Трябва да продължим да работим и да вкарваме всички вероятни ограничения за сигурност, с цел да няма нови такива произшествия в бъдеще. Трябва да създадем рали колите по-сигурни, те имат доста малко слаби места, само че към момента имат. ”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР