Тръмп казва, че няма да подпише обещание за лоялност към републиканците, пренебрегвайки изискването за дебат

...
Бившият президент Доналд Тръмп каза в сряда, че няма да
Коментари Харесай

Бившият президент Доналд Тръмп каза в сряда, че няма да подпише обещание за подкрепа на кандидата на републиканците, ако той загуби първичните избори за президент на Републиканската партия, пренебрегвайки изискване за появявайки се в първия дебат по-късно този месец.

„Защо да го подписвам?“, каза Тръмп в интервю за консервативната кабелна мрежа Newsmax. „Мога да посоча трима или четирима души, които не бих подкрепил за президент. Така че точно тук има проблем.“

Той отказа да назове имената на кандидатите, които не би подкрепил, като каза, че „няма причина да ги обижда“. Но той изтъкна сенатора от Южна Каролина Тим Скот и бизнесмена Вивек Рамасвами за похвала, като каза, че „са били много мили“.

Тръмп каза, че ще обяви следващата седмица дали ще участва в дебата, насрочен за 23 август в Милуоки, но отказът му да подпише обещанието предполага, че той планира да изпълни заплахата си да го пропусне.Тръмп многократно е задавал въпроси защо трябва да дебатира противниците си предвид значителната си преднина в социологическите проучвания и е предположил, че може да проведе конкурентен вместо това събитие.

В сряда той се противопостави на подигравките на бившия губернатор на Ню Джърси Крис Кристи, като каза на Ерик Болинг от Newsmax, че няма никаква полза от участието в дебат, когато той вече води с голяма преднина.

„Не е въпрос на смелост. Въпрос на интелигентност“, каза Тръмп.

Осем кандидати казват, че са изпълнили изискванията да бъдат на сцената в Милуоки с бившия вицепрезидент Майк Пенс обяви тази седмица, че е осигурил достатъчно донори. 21 август и минимум 40 000 донори, с 200 в 20 или повече щата.

Те също трябва да подпишат декларация, в която се ангажират да не участват в дебати, които не са санкционирани от партията, включително дебатите за общите избори спонсориран от Комисията за президентски дебати и в подкрепа на победителя в републиканските първични избори.

Историята продължава

„Потвърждавам, че ако не спечеля републиканската номинация за президент на Съединените щати през 2024 г., ще почета волята на основните гласоподаватели и подкрепете номинирания, за да спасим нашата страна и да победим Джо Байдън“, се казва в обещанието, според копие, публикувано от губернатора на Флорида Рон ДеСантис в X, сайтът за социални медии, известен преди като Twitter. Кандидатите също трябва да поемат ангажимент да не се кандидатират като независими, записани кандидати или номинирани от трета страна.

Обещанието беше критикувано от някои кандидати, включително губернатора на Арканзас Аса Хътчинсън, който яростно критикува Тръмп .

Само бившият представител на Тексас Уил Хърд заяви категорично, че няма да подпише обещанието за 2024 г., въпреки че не е изпълнил праговете за гласуване и набиране на средства, необходими за участие. Той каза, че няма да подкрепи Тръмп, който е обвинен три пъти, ако стане евентуален кандидат.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР