Бившият претендент за световната титла в тежка категория Ърни Шейвърс

...
Бившият претендент за световната титла в тежка категория Ърни Шейвърс
Коментари Харесай

Почина легенда в тежка категория

Бившият кандидат за международната купа в тежка категория Ърни Шейвърс умря на 78-годишна възраст. Той е считан за един от най-великите боксьори в една от най-прочутите столетия на синята категория.

Американецът, считан за един от най-силните боксьори в историята, два пъти се бори за международната купа в тежка категория. През 1977 година Шейвърс е надвит от Мохамед Али в дуел за купата, а две години по-късно претърпява проваляне от Лари Холмс. Шейвърс поваля Холмс в този дуел, който се организира година откакто Холмс печели победа с решение над сънародника си в дуел без купа.

След успеха си против Шейвърс, Мохамед Али споделя: " Ърни ме удари толкоз мощно, че раздруса роднините ми в Африка “.

Шейвърс в никакъв случай повече не се бие за международна титла; репутацията му е такава, че известните боксьори Джо Фрейзър и Джордж Форман с облекчение го заобикалят. Форман, който също е бил международен първенец в тежка категория, един път изброява най-тежките си съперници и прибавя: " Слава Богу, в никакъв случай не съм се боксирал с Ърни Шейвърс ".

Роденият в Гарланд, Алабама, Шейвърс се отдръпва от професионалния бокс през 1995 година с професионален връх 74-14-1. 68 от успехите му са с нокаут. Причината за гибелта му към момента е не е оповестена.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР