Бившият премиер обвинявал лидера на ИТН, че се кани да

...
Бившият премиер обвинявал лидера на ИТН, че се кани да
Коментари Харесай

Слави Трифонов – бях на косъм да се разправя физически с Кирил Петков

Бившият министър председател упреквал водача на Има Такъв Народ, че се кани да нахрани с пари четири дебели бебета

Бурна среща имали по време на съдружното си ръководство шоуменът и политик Слави Трифонов и Кирил Петков от Политическа партия, който по това време бил министър-председател на България.

Тя се състояла в офиса на Трифонов, а Петков дошъл с партийна делегация.
„ Ти искаш да нахраниш четири дебели бебета “, споделил обвинително министър председателят. Две от „ бебетата “ били Бойко Борисов и Делян Пеевски, а другите две Трифонов не запомнил, с цел да не си обременява съзнанието.

„ Нахранването “ посредством корупционна договорка щяло да стане през тогавашното министерство на районното развиване и благоустройство, което се канело да заплати десетки милиони на строителните компании, изпълняващи държавни поръчки за ремонт и строителство на пътища посредством така наречен „ инхаус поръчки “ – непосредствено възлагане без конкурс.

По това време министър на Министерство на регионалното развитие е Гроздан Караджов, назначен от квотата на Има Такъв Народ.
„ Ние ще сложим комисия в Народното събрание и ще спрем опцията ти да плащаш тези пари “, споделил Кирил Василев.

„ Понякога, когато се усеща безпомощен, човек взема решение да използва физическа мощ. За да се държа възпитано, а и той въпреки всичко беше министър ръководител, прекъснах срещата и по този начин спасих Кирил Петков от физическа разпра “, споделя Слави Трифонов.

Той дава изявление на журналиста и народен представител от Има Такъв Народ Тошко Йорданов, който стартира диалога с това, че новота постоянно държавно управление в този момент освен ще заплати на компаниите всички пари по инхаус процедурите, само че и ще ги индексира съгласно инфлацията, тъй че да им даде още повече.

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР