Бившият премиер на испанското консервативно правителство Мариано Рахой обяви, че

...
Бившият премиер на испанското консервативно правителство Мариано Рахой обяви, че
Коментари Харесай

Сваленият Рахой напуска политиката

Бившият министър председател на испанското консервативно държавно управление Мариано Рахой разгласи, че се отдръпва дефинитивно от политиката, написа El Pais.

"Моето желание е да напусна дефинитивно политиката. Има и други неща за извършване в живота, с изключение на отдаването на политиката ", сподели 63-годишният Рахой в ефира на частно радио.

"Живях доста натоварен политически живот и считам, че няма смисъл да се арестувам повече тук ", сподели Рахой и добави, че няма да се кандидатира на партийния конгрес, който скоро би трябвало да откри негов правоприемник.



След като бе свален в петък от власт с избор на съмнение, импортиран от социалистите в Народното събрание, Рахой, централна фигура в испанската политика от близо 15 години, разгласи, че напуща лидерския пост в Народната партия.

Избран за пръв път за народен представител през 1981 година в родната си Галисия, той управлява консервативната партия от 2004 година и пое ръководството на страната от декември 2011 година до рухването си от власт в петък.



Начело на изпълнителната власт той претърпя няколко огромни рецесии, в това число рецесията, от която извади страната с цената на строги ограничения за икономии, и миналогодишния опит за разединение на Каталуния.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР