Бившият премиер на Франция Манюел Валс обмисля дали да участва

...
Бившият премиер на Франция Манюел Валс обмисля дали да участва
Коментари Харесай

Бившият премиер на Франция Валс може да се кандидатура за кмет на Барселона

Бившият министър председател на Франция Манюел Валс обмисля дали да взе участие на кметските избори в Барселона през идната година като претендент на дясноцентристката партия " Сиудаданос " ( " Гражданите " ), написа " Гардиън ".

Валс е роден в Барселона. Баща му е каталунец, а майка му е от швейцарско-италиански генезис. Бившият министър-председател е корав съперник на каталунска самостоятелност.

Запитан за предлагането на партията да взе участие на изборите, Валс отговори: " Заинтересован съм да продължа дебата за самостоятелност и ще проуча това ".

В изявление за испанската медия TVE френският политик сподели, че сепаратисткото придвижване е блокирано, оставяйки Каталуния разграничена.

" Сепаратисткият план е спрян с отговора на крал Фелипе и Европа, само че концепциите за обособяване ще се запазят и процесът ще бъде нескончаем, тъй като обществото е доста разединено ", разясни Валс.

Манюел Валс беше министър председател на Франция от 2014 до 2016 година Той безрезултатно взе участие в борбата в Социалистическата партия за лъчение на претендент за държавен глава на изборите през 2017 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР