Бившият премиер и настоящ съпредседател на коалицията ПП/ДБ Кирил Петков

...
Бившият премиер и настоящ съпредседател на коалицията ПП/ДБ Кирил Петков
Коментари Харесай

ПП/ДБ: Падането на мониторинга е кредит към България

Бившият министър председател и сегашен съпредседател на обединението ПП/ДБ Кирил Петков дефинира като голяма победа рухването на мониторинга на Европейска комисия за България и Румъния навръх стотния ден на ротационното държавно управление Денков/Габриел. Пред публицисти в Народното събрание Петков изрази задоволството си, че всичко това нямало да стане без ПП/ДБ. Премиерът акад. Николай Денков и Мария Габриел работиха дружно като тим и рухването на мониторинга е техен триумф и триумф на държавното управление, акцентира той,

Кирил Петков се обърна с апел и към министър председателите на Нидерландия и Австрия да се причислят към европейския консенсус . Време е да подкрепите България и Румъния да влязат в Шенген, тъй като единствено когато тези две страни са вътре, Шенгенското пространство в действителност ще стане зона на сигурност. Време е това решение да бъде направено тази година. Оттук нататък няма повече оправдания ", безапелационен бе Петков.

От своя страна съпредседателят на Демократична България Христо Иванов също дефинира рухването на мониторинга като народен триумф за България. България стартира да излиза от ролята на нормалния обвинен като корумпирана страна, уточни Иванов и добави, че сътрудниците на България виждат, че у нас има политически хайлайф, което си слага дневен ред и амбициозни цели, с което да образува ръководство и да стабилизира политическата конюнктура.

" Падането на мониторинга е въпрос и на заем, тъй като се прави и дава на равнище поръчки и предварителна работа. Предстоят съществени промени в Конституцията, които да доведат до избор на Висш съдебен съвет, инспекторат и нов основен прокурор, тъй като обществото и сътрудниците ще видят осъществяването на този заем, който сега ни се дава ", посочи Христо Иванов.

Според него в новата антикорупционна комисия ще е значимо какви ще са фигурите и какъв брой ще са безапелационни.

Христо Иванов е на мнение, че утвърждението, което чакаме от Нидерландия и, зависи и от тяхното вътрешнополитическо състояние. Когато България и Румъния вършат старания, би трябвало да се видят сходни дейности и от Холандия и Австрия, тъй като всички европейски жители ще платят цената. Европейско е България и Румъния да получат достъп до Шенген, с цел да може българските жители да бъдат такива, каквито им се поставя да бъдат в Европейски Съюз, акцентира той.
 Европейска комисия постави завършек на мониторинга на България и Румъния
Европейска комисия постави завършек на мониторинга на България и Румъния

Механизма за съдействие и инспекция бе основан през 2006 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР