Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов за втори

...
Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов за втори
Коментари Харесай

Никога не съм притежавал кюлчета. Борисов отново беше разпитан в МВР

Бившият министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов за повторно беше извикан на разпит в Главната дирекция „ Национална полиция “ в Министерство на вътрешните работи за по-малко от година. поради данни за извършен от него напън над очевидец по остаряло корупционно следствие, в четвъртък той се яви във връзка нова инспекция за сниманите в спалнята му златни кюлчета и пачки с 500-еврови банкноти.

Въпреки че по този случай имаше прокурорска инспекция, която приключи с отвод за формиране на досъдебно поризводство, Министерство на вътрешните работи образува неотдавна своя, откакто получи сигнал от гражданското придвижване БОЕЦ.

"Никога не съм имал кюлчета, нито съм купувал, нито съм имал каквото и да било ", съобщи Борисов пред чакащите го публицисти с края на разпита си, траял към 30 минути. Запитан дали чака да бъде викан за още разпити, някогашният министър председател сподели само: "Докато падна, по този начин ще бъде ".

Преди това той уточни, че е бил питан от проверяващите "как съм успявал да държа приходите на българите толкоз високи, да държа най-ниската цена на газа години наред, по какъв начин съм успявал да държа цената на тока най-ниска, по какъв начин съм съумял да вкарам България в Европейския банков съюз, по какъв начин сме се справили най-добре в Европа с миграцията.

Случаят със фотосите на кюлчета и пари в нощното шкафче до спалнята на Борисов в премиерската му резиденция нашумя през лятото на 2020 година Тогава първо бяха публикувани аудио записи от телефонни диалози на мъж, чийто глас наподобяваше този на Борисов. Сред обсъжданите в тях тематики бяха предварителна информация за обвиняване по, както и инспекцията на Комисията за финансов контрол (КФН) против.

Впоследствие в общественото пространство излязоха и фотосите с пачки от 500-еврови банкноти, кюлчета злато и револвер от спалнята в държавното жилище на премиера, а самият той удостовери, че на.

Прокуратурата образува обособени инспекции за записите и фрагментите от премиерската спалня, които имаха идентична орис. В разстояние на 4 дни в края на 2020 година и двете бяха прекъснати, въпреки и с разнообразни претекстове., че няма данни Борисов да е упражнил нелегално въздействие върху държавни органи. По отношение на фотосите от спалнята му държавното обвиняване в действителност ревизираше единствено кой ги е направил, само че разгласи, че и по тази причина инспекцията е прекъсната.

Самият Борисов даде изявление пред " ", от което стана ясно, че съгласно него фрагментите са направени от жена. Той я съпостави с Мата Хари – фамозната холандска стриптизьорка, куртизанка и разузнавач най-малко за две разузнавания по време на Първата международна война. Борисов твърдеше, че дамата е минала през НСО без персоналната ѝ чанта да бъде проверявана и по тази причина е могла да внесе парите и кюлчетата злато, снимани в спалнята му. Затова неведнъж упрекна за този "сценарий " президента Румен Радев, който дава отговор за службата за защита.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР