Бившият председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР)

...
Бившият председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР)
Коментари Харесай

Народното събрание върна Иван Иванов за шеф на КЕВР. БСП не подкрепят решението


Бившият ръководител на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) Иван Иванов ще продължи да извършва функционалностите на ръководител до встъпването в служба на нов началник на регулатора, реши Народното събрание.

Решението за споразумяване на последствията от решението на Конституционния съд (КС) по отношение на избора на ръководител на КЕВР беше подкрепено със 132 гласа " за ", два " срещу " и осем " въздържал се ". От " Българска социалистическа партия за България " не участваха в гласуването.

Любен Дилов (ГЕРБ-СДС) прикани да не се обрисува Иван Иванов " като Наполеон, завръщащ се от Света Елена ".

Ива Митева от " ИТН " (ИТН), която е един от вносителите на плана за решение, уточни, че Иванов е тънък човек, който макар решението на Конституционен съд, без акт на Народното събрание няма да влезе в кабинета на ръководител, тъй като почита правилата на правовата страна.

Настимир Ананиев от " Продължаваме Промяната " (ПП) разяснява, че Има Такъв Народ не са поканили Иван Иванов в залата. Дори не знаем той желае ли да е ръководител на КЕВР, а ще го слагаме на такава позиция, уточни той. Според Ананиев целият този метод някакси не е доста премислен. Чухме хора, които, когато са от тази естрада, стават огромни лъвове, а се оказва, че на съдружен съвет са мишки и слушат какво им споделят, разяснява депутатът от Политическа партия. " За страдание, чухме да се приказва за юридически разврат, нищо не чухме за моралния разврат, който виждаме в обединенията, които се вихрят в Народното събрание ", означи Ананиев.

Ако бяхме мишки, ние щяхме да продължим да стоим в обединението, отговори му Ива Митева от Има Такъв Народ. Ние бяхме единствената съпротива вътре в обединението, добави тя.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова разяснява: " В продължение на месеци видяхме съдружен, идеологически и всевъзможен различен разпад, през днешния ден видяхме и честен ". Дотук се стигна, тъй като болшинството ви не чуваше всички причини против безобразното прегазване на законите и Конституцията, обърна се тя към ръководещите.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР