Бившият председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР)

...
Бившият председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР)
Коментари Харесай

Иван Иванов се връща на поста председател на КЕВР, реши парламентът

Бившият ръководител на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) Иван Иванов ще продължи да извършва функционалностите на ръководител, до встъпването в служба на нов началник на регулатора. Това реши през днешния ден Народното събрание след гласоподаване.

Решението за споразумяване на последствията от решението на Конституционния съд по отношение на избора на ръководител на КЕВР, беше подкрепено със 132 гласа " за ", два " срещу " и осем " въздържал се ". От " Българска социалистическа партия за България " не участваха в гласуването.

Ще напомним, че след оповестеното преди дни решение на Конституционния съд, с което се анулира назначението на Станислав Тодоров на поста, енергийният регулатор остана без началник, което не би му разрешило да взема решения.

А в околните дни би трябвало КЕВР да вземе решение и за цената на газа за месец август. От огласеното през вчерашния ден предложение на " Булгаргаз " стана ясно, че публичният снабдител предлага покачване на цената на газа с внушителните 54% от 1 август.

" Булгаргаз " предлага повишаване на газа с 54% от август

Работодателите желаеха незабавно обновяване на доставките от " Газпром износ "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР