Бившият председател на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван

...
Бившият председател на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван
Коментари Харесай

Връщат Иван Иванов като шеф на КЕВР

Бившият ръководител на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов още веднъж да оглави регулатора откакто Конституционния съд разгласи за противозаконен.

Това одобриха на първо четене народните представители от отрасловата комисия по енергетика . Предложението идва от Ива Митева от " ИТН ", която не е член на комисията. " За " гласоподаваха депутатите от Има Такъв Народ, ГЕРБ и Движение за права и свободи, а представителите на ръководещата коалиция се въздържаха.

" Решението на Конституционния съд ни сподели, че в действителност 10 конституционни съдии имат смелостта да се изправят против 240 народни представители. Конституционният съд споделя, че решението е противоконституционно и на процедура то не се е случило, на процедура избор не се е състоял изобщо. На процедура ръководителят на КЕВР (Иван Иванов) не е освободен с решение на Народното събрание, неговият мандат беше изминал и бе в хипотезата на удължен мандат. Народното събрание, като единствения орган, който може да се произнесе в тази ситуация, споделя, че ръководителят, който е бил по време на вземането на решението на Народно събрание, продължава да извършва своите функционалности до встъпването на новия ръководител. Смятаме, че това е най-правилното решение ", аргументира се Митева.

И уточни безсмислено е да се открива процедура за избор на нов началник на КЕВР с изключение на поради упования къс останал живот на законодателната институция, по този начин и поради това, че политическите разлики в залата надалеч не подсигуряват, че депутатите биха могли да се обединят към едно име.

Правното острие на партията на Трифонов не пропусна да добави още, че от Има Такъв Народ са предложили законопроект, в който е липсвал проблематичния текст, поради който Конституционен съд разгласи избора на Тодоров за противоконституционен. Заради съдружния мир обаче от партията се отказали от законопроекта си. " Може би това би трябвало да е поука да се слушаме повече ", сподели Ива Митева.
 От КЕВР зоват политиците по-скоро да им изберат ръководител
От КЕВР зоват политиците по-скоро да им изберат ръководител

Без началник КЕВР няма да завърши инспекциите на ВиК операторите и Годишния отчет и Сравнителен разбор на ВиК сектора
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР