Бившият посланик на Белият дом в НАТО, който беше замесен

...
Бившият посланик на Белият дом в НАТО, който беше замесен
Коментари Харесай

Пратеникът на Тръмп в Киев хвърли оставка

Бившият дипломат на Белият дом в НАТО, който беше забъркан в абсурда за телефонният диалог сред президентите на Съединени американски щати и Украйна Доналд Тръмп и Владимир Зеленски, напусна поста си като специфичен делегат в Киев.

Това оповестява „ Лос Анджелис Таймс “, базирайки се на държавен чиновник.

Източникът разкрива, че Кърт Волкър е уведомил Държавният секретар Майк Помпео за решението си да напусне поста си, откакто бяха оповестени разкрития, че точно той е свързал персоналният юрист на Тръмп Рудолф Джулиани с украински държавни чиновници по отношение на следствие на някогашният вицепрезидент Джо Байдън и фамилията му за
корупционни покупко-продажби.

Джулиани съобщи, че е бил в непрекъснат контакт с Волкър. Държавният
Департамент не разяснява незабавно тематиката и единствено удостовери, че посланикът е свързал юриста на Тръмп с близки до Зеленски чиновници.

Помпео съобщи по-рано, че доколкото той е бил осведомен, всички държавни чиновници на Съединени американски щати са работили вярно по отношение на Украйна.

Волкър беше доведен в администрацията на Тръмп от някогашният държавен секретар Рекс Тилърсън, с цел да служи като делегат в Украйна.

Той работи на доброволни начала и е запазил работата си като началник на Института за интернационално водачество на Джон Маккейн в Аризонския държавен университет.

Студентският вестник на щата Аризона беше първият, който заяви за оставката му.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР