Бившият полицай Венцислав Караджов, който е обвинен в двойното убийство

...
Бившият полицай Венцислав Караджов, който е обвинен в двойното убийство
Коментари Харесай

Полицаят с убитите родители: Не съм давал оръжие на сина си

Бившият служител на реда Венцислав Караджов, който е упрекнат в двойното ликвидиране на родителите си и че е дал на малолетния си наследник да стреля с револвер, разказа момчето като некомпетентно да възпроизведе изстрел с мощния „ Глок “, камо ли с някаква акуратност. Тези пояснения Караджов даде на вчерашното съвещание по делото в Районния съд, който преглежда обвиняването за даването на огнестрелно оръжие на малолетно лице.

" Никога, по никакъв мотив не съм предоставял оръжие на сина си “, съобщи ексченгето и дефинира импортирания обвинителен акт като скърпен. По думите му, задачата е била задържането му, което другояче било невероятно, заради липса на доказателства.

Досъдебното произвеждане и последвалите повдигнати обвинявания са се основавали основно на показанията на съседско семейство, което също имало къща в село Дедево. Според казаното от очевидеца Петър Стоянов, двете фамилии били на разходка в гората и тогава Караджов бил дал на детето да стреля.

Караджов тотално отхвърли да се е случвало такова нещо и изясни, че по време на излета той и синът му са вървели дружно. Стоянов бил много по-напред и хвърлил пиратка, която гръмнала. Тогава някогашният чиновник на полицията решил да се включи, наредил на детето да се пази и изтряскал цялостен пълнител по едно дърво. Стоянов се върнал, с цел да види какво се е случило, а Караджов се пошегувал, че детето е направило дървото на сито.

Тази смешка била и повода Караджов да бъде изправен пред магистратите. Детето пък било „ с кашкавалени пръсти “ - у дома не му давали да реже домати, камо ли да държи оръжие. Обвиняемият изясни, че „ Глок “ 17 е тежък револвер и малчуганът физически нямало по какъв начин да създаде 8 изстрела в радиус от 20 сантиметра. Справка на „ Марица “ сподели, че заредено, оръжието тежи 910 грама.

Бащата на детето още веднъж стартира версията, че дребният Алекс бил доста разпален по компютърните игри. Оттам бил осведомен с характерностите на оръжията, които се употребяват в тях. „ Интересът му е концентриран извънредно върху виртуалните оръжия, в никакъв случай не се е интересувал от същински револвери ", твърди Караджов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР