Бившият полицай Борис Николов от Симитли, известен като Боре Силата,

...
Бившият полицай Борис Николов от Симитли, известен като Боре Силата,
Коментари Харесай

Експолицаят от Благоевград Боре Силатав капана на „Ирма“

Бившият служител на реда Борис Николов от Симитли, прочут като Боре Силата, отхвърли да напусне щата Флорида, където живее през последните няколко години, и посрещна урагана „ Ирма ” в дома си. Това заяви  баща му Никола Николов, някогашен ръководител на Общински съвет – Симитли. Той се чул със сина си в събота и Борис го успокоил, че е подхванал солидно подсилване на вратите и прозорците на къщата, в която живее дружно със брачната половинка и синчето си. Тя се намира в малко градче, покрай окръжния център на остров Хилсбъро Тампа, който попадна на пътя на разрушителния вихър.

Сем. Николови се настаниха там, откакто преди години завоюваха зелена карта, и сега някогашният благоевградски служител на реда устоя брачната половинка и детето си, припечелвайки като водач на ТИР.

„ Вчера /б.р. завчера/ се чухме по телефона и той ми сподели, че единият от двата урагана към този момент е минал през града, само че е бил много измършавял, паднал е до втора степен, където скоростта напразно е до 160 км в час, и не е било чак толкоз страшно”, изясни Николов пред struma.bg .

Вчера денем той още веднъж звъня в Съединени американски щати, само че защото Борис не му се обади, Николов реши, че фамилията му спи след тежко изкарана нощ, а и откакто пресметна 9-часовата разлика сред Съединени американски щати и България, побърза да затвори.

Междувременно обстановката в Америка надалеч не е толкоз спокойна – по предложение на губернатора на щата Рик Скот президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи цялата територия на Флорида за зона на най-голямо естествено злополучие, а българското посолство прикани всички нашенци да се изтеглят и да извършват прецизно разпорежданията на локалните управляващи. В резултат на стихията над 3,3 милиона консуматори във Флорида останаха без електричество. След като ураганът оголи за няколко часа дъното на океана, последваха приливни талази с височина 2,1 метра по крайбрежието на курортния град Нейпълс, където нивото от над два метра бе достигнато за 90 минути.

Прогнозите през вчерашния ден бяха, че „ Ирма” ще продължи към югоизточната част на Съединени американски щати и последователно, до момента в който стигне до Южна Джорджия, скоростта напразно ще падне до равнище тропическа стихия – към 130 км/час.

Припомняме, че ураганът засегна съществено централната част на Куба, унищожи част от Карибите и лиши живота на към 30 души. По същия маршрут след него се придвижи и бурята „ Хосе “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР