Бившият пилот във Формула 1, а сега коментатор на световния

...
Бившият пилот във Формула 1, а сега коментатор на световния
Коментари Харесай

Де ла Роса: Макс може да стане един от най-добрите в историята

Бившият водач във Формула 1, а в този момент коментатор на международния шампионат за тв канала DAZN Педро де ла Роса, е на мнение, че актуалният международен първенец може да стане един от най-хубавите водачи в историята на спорта.

След 13 надпревари този сезон Макс има задатък от 80 точки пред Шарл Леклер и доста експерти са на мнение, че втората поредна купа на Верстапен във Формула 1 е въпрос на време.

“Ако би трябвало да съпоставяме по скорост Макс и Шарл Леклер, то те са на сходно равнище, и двамата са доста бързи, само че по-важното е, че и двамата са доста умни. - А главната им разлика е, че Макс доста по-добре може да управлява хода на надпреварата, съвсем не позволява неточности. Преди беше по-различно - в тренировките Макс постоянно търсеше лимита на опциите на колата, допускаше неточности, излиташе от трасето или катастрофираше. ”
 Верстапен: Няма елементарен метод колите ни да станат по-леки Верстапен: Няма елементарен метод колите ни да станат по-леки
И Де ла Роса има още тематики за размисъл по отношение на развиването на Макс.
 Доктор Марко изясни, че Верстапен и Випс не са расисти Доктор Марко изясни, че Верстапен и Випс не са расисти
“Кога за последно сте виждали Макс да блокира колела при прекъсване? Той толкола съществено управлява всичко и доста рядко бърка. Удоволствие е да го гледа човек по какъв начин кара. Той е интелигентен, нападателен и бърз. Мисля че той има всичко належащо, с цел да стане един от най-хубавите водачи в историята на спорта. Но в хода на времето ще разберем къде ще кара Макс в идващите 10 години и какъв брой положителни ще са идващите му тимове. ”
 Педро де ла Роса сподели по какъв начин Верстапен може да бъде спрян Педро де ла Роса сподели по какъв начин Верстапен може да бъде спрян
Испанецът съпостави Макс с водачите, с които се бори на пистата.

“Не желая да недооценявам нито един от противниците на Верстапен, нито Люис Хамилтън, Фернандо Алонсо или Шарл Леклер, само че в случай че има някой, който се отличава и кара на най-високо равнище, то това е Макс ", добави Де ла Роса.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР