Бившият номер едно в света Новак Джокович показа леки колебания

...
Бившият номер едно в света Новак Джокович показа леки колебания
Коментари Харесай

Джокович даде сет, но се класира напред в Мелбърн

Бившият номер едно в света Новак Джокович сподели леки съмнения в мача си от втория кръг на Аустрелиън Оупън против Гаел Монфис, само че се класира напред. Сърбинът загуби първия сет, само че след това отвя противника си и след 4:6, 6:3, 6:1, 6:3 е на 1/16-финалите.

Първият сет на дуела под палещото слънце в Мелбърн предложи доста обрати. Монфис осъществя два бързи пробива, с цел да дръпне с 3:0, само че ги изгуби незабавно и Ноле изравни за 3:3. Но пък след това незабавно изпусна подаването си и французинът отново дръпна.

Монфис избави две точки за пробив и след това се стигна до това да сервира за сета. В него избави още веднъж два брейкбола и осъществя втория си сетбол, с цел да поведе с 1:0 след 6:4. Но това беше всичко положително за него в този мач.

Постепенно Джокович стабилизира играта си, а французинът изпитваше големи компликации в жегата. Във втория сет Джокера неколкократно беше покрай пробива и в последна сметка го осъществя в осмия гейм, с цел да поведе с 5:3 и след това да затвори частта на собствен сервис.

В третия сет сърбинът беше немилостив, като осъществя три пробива и даде единствено гейм на противника си. Още тогава изглеждаше ясно кой ще е спечелилият. В четвъртия сет някогашният номер едно претърпя една миникриза в петия гейм, когато му се наложи да избавя четири брейкбола, само че се оправи превъзходно.

В последна сметка той отново проби за 5:3 и сервираше за успеха в мача. На свое подаване му се наложи да избавя още една точка за пробив, а му се откриха и четири мачбола, осъществя последния и се класира за третия кръг. Там го чака много по-лесно затруднение - 21-ият в схемата испанеца Алберт Рамос.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР