Бившият номер 1 в световната ранглиста по тенис на двойки

...
Бившият номер 1 в световната ранглиста по тенис на двойки
Коментари Харесай

Макс Мирний обяви края на професионалната си кариера

Бившият номер 1 в международната класация по тенис на двойки Макс Мирний (Беларус) разгласи края на спортната си кариера. 41-годишният Мирний, прочут с прякора Звяра, завоюва 53 трофеи в Тура на АТП за 22 сезона като експерт, 52 от които при дуетите.

"Реших 2018 година да бъде последната в професионалната ми кариера. Не беше елементарно, тъй като тенисът е част от живота ми откогато се помня. Имах шанса да реализира доста повече в сравнение с малко момче от Минск, Беларус, може да си мечтае ", сподели той.

Мирний оглави за първи път международната класация на двойки на 9 юни 2003 година и в следствие беше на върха в нея общо 57 седмици. Тенисистът от Беларус има шест трофея от Големия шлем, а през 2012 година завоюва златен олимпийски орден с Виктория Азаренка на смесени двойки на Игрите в Лондон.

Мирний приключи 20-и следващ сезон в топ 100 на международната класация на двойки. На сингъл той е достигал до 18-ото място в света и има 244 победи, в това число 16 над играчи от топ 10. Единствения си трофей печели в Ротердам през 2003 година, а има и още три участия на край Щутгарт (2001 година) и в Нотингам и Мемфис (2005).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР