Бившият номер 1 в света Анди Мъри се класира за

...
Бившият номер 1 в света Анди Мъри се класира за
Коментари Харесай

В петсетов трилър: Мъри показа воля и елиминира Беретини от Australian Open

Бившият номер 1 в света Анди Мъри се класира за втория кръг на Откритото състезание на Австралия, откакто победи 13-ия подложен в схемата Матео Беретини с 6:3, 6:3, 4:6, 6:7(7), 7:6(10:6) в оспорван мач на „ Род Лейвър Арина “.

35-годишният Мъри стартира чудесно дуела и в първите два сета не позволи пробив, като от своя страна взе подаването на противника си три пъти, с цел да си обезпечи удобен задатък. Беретини подвигна равнището си на игра в третата част, когато осъществя единствения пробив за 6:4 в своя изгода. Италианецът продължи да сервира доста мощно в четвъртия сет, в който нямаше нито една опция за пробив, а Беретини се наложи с 9:7 в тайбрека.

В решаващия пети сет двамата тенисисти продължиха да бъдат солидни на сервис, като при 5:4 в своя изгода Беретини имаше един мачбол на сервис на Мъри, само че позволи непредизвикана неточност от бекхенд от добра позиция. В последна сметка Мъри вкара мача в дълъг тайбрек, в който взе първите пет точки и не изпусна контрола до края, с цел да затвори мача с 10-6 след четири часа и 49 минути игра.

Беретини приключи мача с 31 аса и общо 72 уинъра против 59 неточности, до момента в който Мъри записа 40 печеливши удара и 34 неточности. Британецът завоюва 166 точки в целия дуел против 161 за противника му. По този метод петкратният финалист в Мелбърн се класира за втория кръг на шампионата, където ще срещне представителя на домакините Танаси Кокинакис или различен италианец - Фабио Фонини.

Напред не престават още Андрей Рубльов (номер 5 в схемата), Тейлър Фриц (8), Холгер Руне (9) и Дан Еванс (25).

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР