Бившият национален селекционер на България и настоящ такъв на Казахстан

...
Бившият национален селекционер на България и настоящ такъв на Казахстан
Коментари Харесай

Станимир Стоилов: По мое време бяхме почти равни с Англия

Бившият народен селекционер на България и сегашен подобен на Казахстан Станимир Стоилов изрази задоволството си от представянето на “лъвовете” в Лигата на нациите и регистрира напредъка в тяхната игра.

„ Ако би трябвало да съм почтен, епизодично съм гледал националния ни тим, тъй като почти по това време играеше и Казахстан. Представянето на националния отбор на България обаче бе повече от положително, да не кажем чудесно, тъй като такова щеше да е, в случай че се бяхме класирали. Не чаках това да се случи с Норвегия. Тимовете бяха равностойни. Очаквах Словения да е водач, само че друго се оказа. Като игра не съм по този начин във вътрешността, само че резултатът е превъзходен. Видях по какъв начин игра България в контролата, която играхме, хареса ми желанието и духа в тима, организацията в играта бе добра. България сега не може да разчита на топ играчи от топ тимове, тъй че в този момент остава да разчита на добра организация и български дух. Мисля, че справедливо се борихме за първото място. Видно е, че има усъвършенстване и надграждане. Сега несъмнено ще е по-трудно, само че както Норвегия се класира, нямаше да е незаслужено и ние да бяхме.

Мисля, че е хубаво да обичаме и поддържаме повече националния ни отбор. Той е на цялата страна. Така щеше да е по-лесно на играчите ни. Когато стадионът е цялостен има видоизменение на някои от играчите. Това не е отбор с топ играчи, както преди години, в този момент разчитаме повече на колектива и работата в екип. Мисля, че щабът откри формулата на експанзията, колектива, желанието. Стабилна е в този момент позицията, добър приблизително европейски отбор сме. Няма от какво да се срамим, би трябвало да се гордеем с това, което имаме. Най-добрият футболист в този момент, капитанът Ивелин Попов играе в Спартак Москва – на изток, а преди най-хубавите ни се състезаваха на запад. Сега не трябва да товарим с огромни упования “, разяснява Стоилов в предаването “Домът на футбола”.

Мъри си изрече мнението и за квалификационната група на България за Евро 2022. „ Групата е и добра, и неприятна. Добра, тъй като има 4 равностойни тима там. Ако някой си мисли, че Косово ще бъде елементарен отбор, това мисля, че е най-тежкият чоп от пета урна. Косово, Черна гора, Чехия и България са равностойни и всеки може да бие всеки. Англия на книга е явният любимец. Неприятно е, тъй като няма гаранция, че Косово няма да вземе второто място. Каквото и да стане не може да го одобряваме като неуспех, тъй като Косово е сериозен отбор. Това, че може да победим Чехия, няма да има нищо ненормално с Черна гора от дълго време сме с изравнени благоприятни условия. Виждам черногорски играчи в Атлетико Мадрид, да вземем за пример. Мисля, че имаме нашите си шансове, би трябвало да продължим това, което правихме до момента. Мисля, че и Петьо и треньорите не отстъпват от това. Радвам се, че са твърди и държат на дисциплината. Пътят е отворен, битката ще е тежка. Винаги побеждава по-добре проведения и този, който повече желае. Когато има разлика в класите, бие по-добрият.

Аз съм играл в мач, в който сме реализирали непълен триумф тук в София против Англия. Когато бях треньор, пробвах да се надиграваме и да играем футбола, който на мен ми харесва. Може да бе неточност, само че в случай че би трябвало да съм почтен, при все тима ни тогава, Англия не бе толкоз напред по отношение на нас. Сега може би разликата е по-сериозна. Англия тогава обаче имаше такива играчи, че всяка контра бе гол. Сега разликата е по-голяма. Като резултат се надявам да успеем да спечелим в този момент в семейството ни точка или три, а за какво не и там. Отборът ни сподели, че може да играе със сърце, душа, организация. По принцип съм оптимист за нашия народен отбор по метода, по който се развива “, добави той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР