Бившият национал Красимир Чомаков коментира случващото се в родния му

...
Бившият национал Красимир Чомаков коментира случващото се в родния му
Коментари Харесай

Чомаков: Шокиран съм! Люпилнята на таланти Марица привлича чужденци

Бившият национал Красимир Чомаков разяснява протичащото се в родния му клуб Марица (Пловдив). Един от любимците на бранш " Г " призна, че е шокиран. 

" Аз съм шокиран. Не мога да допускам, че люпилнята на гении Марица притегля чужденци. Нямам срещу нигерийчетата. Да са живи и здрави. Но за какво за сметка на някой пловдивски гений се викат всякакви иностранци, които ядат хляба на нашите деца!? И това доживяхме. Маричката също да стартира да постанова африканци. Не, не, аз не съм расист. Напротив - постоянно съм бил за тъждество сред расите. Друго имам поради - че българите са изолирани за сметка на чужденците, без значение дали става въпрос за нигерийци, американци, поляци, гърци и така нататък ", съобщи Десаи от Кършияка пред " Блиц ".

" И след това желаеме да имаме народен тим и наши момчета да блестят в чужбина. Как да блестят, като тука им затваряме очите, завързваме им краката, държим ги затворени в килия. Защото това си е същото, откакто не им даваме късмет да пробият в мъжкия футбол. Те момчета би трябвало да са сред шамарите, би трябвало да са в мъжките тимове. Те няма на кого да подражават, нямат идоли, нямат кумири. 

Ако излезеш на улицата и питаш 20 деца, кои са ти българските футболни кумири от актуалните играчи, няма да чуеш нито един отговор. Това е позор. Огромен позор. Не единствено за Марица, само че и за Пловдив. Не единствено за Пловдив, само че и за цяла футболна България. Аз единствено като бях в Марица, имах десетина идола в тима. Смятай какви времена бяха. Днес не желаеме да влагаме в децата си, тъй като има по-бърза възвращаемост на вложените средства. В последните години единствено Славия създава и продава футболисти, само че това не е задоволително. Това е дребен оазис в пустинята, наречена български футбол ", добави Чомаков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР