Бившият нападател на бразилския национален отбор по футбол Ромарио планира

...
Бившият нападател на бразилския национален отбор по футбол Ромарио планира
Коментари Харесай

Ромарио гледа към президентския пост в бразилския футбол, за да се бори с корупцията

Бившият нападател на бразилския народен тим по футбол Ромарио възнамерява да се кандидатира за президент на локалната федерация. В основата на концепциите му заляга желание да се пребори с корупционните кавги в организацията.

Ромарио, който е сенатор в родината си, разгласи проектите си четири дни след отстраняването за 90 дни на президента на бразилската федерация Марко Поло дел Неро. Последният е разследван в Бразилия за неетични дейности. Заедно с предшествениците си на поста - Рикардо Тейшейра и Жозе Мария Марин, Дел Неро получи обвинявания в Съединени американски щати като част от най-големия корупционен скандал в историята на футбола.

Ромарио посочи, че никой досега не се е борил толкоз мощно с проблемите като него. " Имам квалификацията за тази работа. Моята рекомендация е целият ми принос към футбола - на и отвън терена ", уточни международният първенец от Съединени американски щати 1994.

Според него неверната система в бразилския футбол е била " посята " от някогашния президент на ФИФА Жоао Хавеланж, който умря предходната година.

Преди време Ромарио съобщи, че ще се кандидатира и за губернатор на Рио де Жанейро, с цел да поведе промяна в щата, изпаднал в тежка финансова рецесия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР