Бившият министър за Брекзит Дейвид Дейвис призова министрите в кабинета

...
Бившият министър за Брекзит Дейвид Дейвис призова министрите в кабинета
Коментари Харесай

Дейвид Дейвис: Планът на Тереза Мей за Брекзит е неприемлив

Бившият министър за Брекзит Дейвид Дейвис прикани министрите в кабинета на Тереза Мей на протест против предлаганата от нея договорка за Брекзит, съгласно която цялото Обединено кралство краткотрайно ще остане в митническия съюз, до момента в който не бъде решен казусът с ирландската граница. „ Брекзитиърите “ подозират, че краткотрайната мярка може да се трансформира в трайна, което ще ограничи Англия да подписва свободни търговски покупко-продажби.

В публикация във вестник „ Сънди таймс “ Дейвид Дейвис написа, че проектът на Тереза Мей е недопустим и това е едно от най-фундаменталните решения, които английско държавно управление би трябвало да вземе в спокойно време. И той приканва министрите на протест „ с цел да убият проекта на премиера “.

Това става преди основната среща на върха на Европейски Съюз в Брюксел в сряда, на която ще стане ясно дали ще бъде реализирана договорка. Предложението на Брюксел Северна Ирландия да остане обвързана с разпоредбите на Европейски Съюз след Брекзит не се утвърждава от Тереза Мей и северноирландските юнионисти.

Ето за какво министър председателят търси някакъв различен компромисен вид, който може да включва оставането на цялото Обединено кралство за някакъв интервал от време, до момента в който не бъде открито съответно решение да няма твърда граница на остров Ирландия. В събота вечер немският „ Зюддойче цайтунг “ популяризира вест, че договорка към този момент е реализирана, само че през днешния ден това бе отречено от Даунинг стрийт.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР