Бившият министър-председател на Обединеното кралство Дейвид Камерън направи изненадващо завръщане

...
Бившият министър-председател на Обединеното кралство Дейвид Камерън направи изненадващо завръщане
Коментари Харесай

Дейвид Камерън е новият външен министър на Великобритания: Надявам се да помогна на премиера

Бившият министър-председател на Обединеното кралство Дейвид Камерън направи изненадващо завръщане в политиката, откакто английският водач Риши Сунак го назначи за министър на външните работи при метаморфоза на държавното управление.

Камерън, който беше водач на Англия от 2010 година до 2016 година, преди да се отдръпна след загубата на референдума за Брекзит, замества Джеймс Клевърли - досегашният външен министър, който пък ненадейно пое поста министър на вътрешните работи.

" Може да не съм склонен със Сунак, само че съм тук, с цел да оказа помощ ", бяха първите думи на Камерън след назначението му.

Той беше ухилен, до момента в който си проправяше път от Даунинг стрийт към Министерството на външните работи, заяви Би Би Си.

„ Въпреки че не бях на първа линия в политиката през последните седем години, уповавам се, че моят опит – като закостенял водач в продължение на 11 години и министър-председател в продължение на 6 – ще ми помогне да оказа помощ на министър-председателя “, сподели Камерън.

Той добави, че макар че може да е " несъгласен с някои самостоятелни решения ", взети от Сунак, министър председателят е " мощен и кадърен " водач. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР