Бившият министър председател Бойко Борисов беше пуснат тази вачер от

...
Бившият министър председател Бойко Борисов беше пуснат тази вачер от
Коментари Харесай

Борисов е на свобода! Пълен провал на Рашков да скалъпи доказателства срещу бившия премиер

Бившият министър ръководител Бойко Борисов беше пуснат тази вачер от ареста на ГДНП

Брутално, върнаха ни в 44-та година, бяха първите думи на Борисов. Следващият път може да ме убият, добави той!

Имам една дума - брутално гадно, върнаха ни в комунизма. Снощи вечеряме с децата, влизат цивилни, униформени, наемни лица, разтършуваха цялата къща, сподели той и добави: " Никакво обвиняване, нищо "!

" Дойдоха, разтършуваха изби, тавани, децата където спят. Не откриха нищо! Подписахме протокол, че няма нищо открито и аз мисля, че си потеглят. Те обаче викат: " Ами би трябвало да ви задържим ". Аз им споделям: " Защо?! Нали нищо не сте намерили ". И те ми отвръщат: " Е, в този момент... нали знаеш ", разкри Борисов.

Борисов описа с сърдит звук: " Допреди 10 минути, 24 часа седим в килиите и нито един полицай. Сега четем, както беше 44-та година Явява се министър-председател, вика служителите на реда, следователи, в неговия кабинет, той се явява очевидец на мафията и Черепа. Започват да пишат, там стоят финансов министър и вътрешен министър без да имат право ".

" Момчетата пишат и викат: " Ходете и ги прибирайте, тъй като може да скрият доказателства ", добави той.

" Затова ни викаха и декември. Дойдоха, ревизираха, постояхме 24 часа и изстинахме. Яд ме е. Никакви нови въпроси ", заключи Борисов.

Той престоя там 24 часа откакто нощес бе задържан по " необходимост " от Министерство на вътрешните работи по сигнал на Васил Божков и откаран в ГДНП. Заедно с него бяха задържани и Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

Поради неналичието обаче на доказателства за рекет и изнудване, Министерство на вътрешните работи не изиска от прокуратурата Борисов да бъде оставен в ареста за 72 часа.

Няма никакви доказателства за изнудване, секретни материали по делото няма. Срещу Борисов не е повдигнато обвиняване.

Купища процесуални нарушавания са направени.

Премиерът Кирил Петков е привикал през вчерашния ден в кабинета си проверяващи служители на реда и им е давал инструкции какво да вършат, което е безусловно неприемливо по закон! В кабинета са били Рашков и Асен Василев. Намесил е името на Кьовеши неприемливо, като е споделил, че всичко се прави по нейно предписание. Задържането е направено от незапознат орган – проверяващ служител на реда.

Кирил Петков се писал като очевидец по делото!

Пуснати са без обвинявания и Владислав Горанов, и Севдалина Арнаудова. Никакви разпити не са водени със арестуваните.

Така в 20.20 часа довечера водачът на ГЕРБ Борисов излезе от ГДНП на независимост и попадна измежду възторженото голям брой на своите съпартийци и другари, които го чакаха.

Те се събраха в символ на митинг на задържането на водача на партията Бойко Борисов, някогашният финансов министър Владислав Горанов и някогашният шеф на пресцентъра на Министерския съвет Севделина Арнаудова.

Присъстващите са приготвили и подарък стомна за вътрешния министър Бойко Рашков.

„ Чудим се на кой от двадесетте и два адреса да му я пратим “, обявиха те.
„ Искаме си Бойко и оставка Рашков “; „ Рашков, срам “, „ Червени отпадъци “ - зоват от партия ГЕРБ.

„ Задържането им е нелегално “, съобщи по-рано през днешния ден юрист Менко Менков. Той разгласи, че ще апелира пред съда задържаето на някогашния министър председател. То твърди, че правата на тримата по Конвецията за правата на индивида са нарушени. " Цял ден търкат наровете, никакви матерали не са им предоставени ", разясни той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР