Бившият министър на правосъдието Крум Зарков коментира във Facebook дебата

...
Бившият министър на правосъдието Крум Зарков коментира във Facebook дебата
Коментари Харесай

Зарков за разследването на главния прокурор: Отлагането застрашава важни държавни интереси?

Бившият министър на правораздаването Крум Зарков разяснява във Фейсбук дебата на членовете на Висш съдебен съвет , които единомислещо отложиха назначението на арбитър, който да проверява основния прокурор по новия механизъм. Целият пост на Зарков публикуваме без редакторска интервенция:

„ След спор, в който споделиха своите раздвоения и съмнения, членовете на Висшия правосъден съвет единомислещо отложиха назначението на първия определен арбитър, който да организира без значение следствие на сигнали против основния прокурор. Формалният мотив е висящо дело пред Конституционния съд, което разрешава да се спре производството, в случай че не заплашва значими държавни и публични ползи.

Дали отлагането на първото съответно приложение на новия законов механизъм заплашва значими държавни (приемането на България в „ Шенген “, например) или публични ползи (като този никой да не е над закона, за какво не?) кадровиците ще решат различен път, когато са най-малко осем, тъй като през днешния ден бяха единствено седем.

Или както се изрази един от тях: “14 години не бе признат този механизъм, в този момент надали за 4-5 дни ще настъпят някакви фрапантни последици “ (цитирам по памет). Няма, несъмнено. Кога от сходни отлагания е имало последици за отлагащите.

Нима в това време по бързата писта не тича законопроект, импортиран предишния петък следобяд, само че към този момент утвърден в правната комисия и включен в седмичната стратегия на пленарна зала, с който механизмът за следствие може да се промени, само че съставът на Висш съдебен съвет ще бъде непокътнат? “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР