Бившият министър на отбраната Красимир Каракачанов смята, че президентът Радев

...
Бившият министър на отбраната Красимир Каракачанов смята, че президентът Радев
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: САЩ ни продават Страйкър-ите 3 пъти по-скъпо

Бившият министър на защитата Красимир Каракачанов счита, че президентът Радев вярно е наложил несъгласие на решението за безплатно даване на бронирана транспортна техника на Украйна.
" Полезното от това несъгласие е, че по сходни тематики се приказва в обществото. Това държавно управление не изяснява на общество какво прави и за какво го прави. Не е въпросът да си играеш на взаимност или да си изпълняваш непознати поръчки. Не е обикновено да подаряваш едни машини, когато нямаш задоволително средства и запаси за битка с бедствия и повреди, мигрантският поток се ускорява. Ще ги ремонтираш, ще им сложиш по една картечница и ще ги дариш. Не може да ставаме донор, след което да закупуваме ", разяснява той в " Денят ON AIR ".
Гостът заяви, че БТР-ите са били разполагаем на Министерство на вътрешните работи и са създадени в края на 80-те години, като към този момент не дават отговор на условията за актуалната война. Могат само да транспортират жива мощ надалеч от фронта, тъй като са доста уязвими. Най-вероятно украинците ще ги продадат, счита Каракачанов.
" 50 от тези 100 бройки бих ги продал. Цената на въоръжението се подвигна. Могат да се вземат сред 100 хиляди лева и 100 хиляди евро за една численост. С половината пари ще ремонтираш другите за защита на границата, ще ги оборудваш за бедствия и повреди. Стават за потребление на гасене в пожари високо в планината ", съобщи някогашният министър на защитата пред Bulgari ON AIR.
Каракачанов е срещу " нещо, за което народът е давал пари, безотговорни български политици да го подаряват, с цел да си купуват индулгенция ".
" Нашите настоящи политици нямат гръбнак. Има едно неестествено натегачество, тези хора са подготвени да взривят всичко. Едни натегачи подаряват въоръжение, което сме плащали българските жители, с цел да си вършат имидж на открито ", посочи някогашният боен министър.
По думите му Съединени американски щати ни продават " Страйкър " -ите на 3 пъти по-високи цени. Стар модел, който не дава отговор на условията за бронезащита и е свален от въоръжение, означи Каракачанов.
" Купуваш нещо, което не дава отговор на изискванията за модерна война. Купуваме остарял модел за 2,5 милиарда лева Плащаме нашите 200 бройки, плащаме подаръка, който Съединени американски щати направиха на Украйна и Полша, и остава облага за Съединени американски щати ", уточни той.
Каракачанов настоя, че счупени и развалени ракети няма, а полемиката у нас е за такива с изминал запас.
" Трябва да се подмени горивото или дребна аварийна част. Но това не пречи сходни муниции да се употребяват. Най-вероятно крият какво дават, с цел да не стане ясно, че правят закононарушение ", на мнение е някогашният боен министър.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР