Бившият министър на икономиката от ГЕРБ коментира, че редица предприятия

...
Бившият министър на икономиката от ГЕРБ коментира, че редица предприятия
Коментари Харесай

Лъчезар Борисов: Инфлацията за потребителите стигна 10%, но мерки няма

Бившият министър на стопанската система от ГЕРБ разяснява, че редица предприятия към този момент са банкрутирали
Инфлацията за потребителите стигна 10%, само че ограничения няма. Това съобщи в „ Лице в лице “ Лъчезар Борисов от ГЕРБ, който беше министър на стопанската система в кабинета „ Борисов 3 “.

По думите му ръководещите е трябвало да се вслушат в препоръките им за ограничение на рецесията. Той посочи, че инфлацията почнала да пораства още през април предходната година.

„ Никакви съответни дейности – нито антиинфлационни, нито компенсиращи. Да, желанията ги чуваме, чуваме, че има пари в енергийния фонд, само че дейности и съответна реакция няма “, добави Борисов.

Бившият министър разяснява, че поради високите цени на електрическата енергия редица дребни предприятия към този момент са банкрутирали, а други едвам устоят. Относно прелюдия мораториум върху цените на тока, парното и водата, Борисов сподели:

„ Това е непазарна и недобра мярка. Инфлацията в индустрията е приблизително 30%, компаниите работят без добавена стойност, без облага. Какво следва – или ще се усилят цените за потребителите, или компаниите ще банкрутират. Влизаме в една систематична рецесия “.

Борисов разяснява, че може да се усъвършенства конкуренцията в областта на горивата. По думите му след 12 май цените внезапно са скочили. Влошил се е бизнесклиматът и доверието на потребителите. Според него задграничните вложения са намалели през предходната година поради безучастие от страна на служебното държавно управление.

Относно проблема с ремонта на язовир „ Пазар дере “, Борисов разяснява, че водоемът е източен за три дни. Не разяснява обаче кой го източил.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР