Бившият лидер на столичното БСП и дългогодишен общински съветник Калоян

...
Бившият лидер на столичното БСП и дългогодишен общински съветник Калоян
Коментари Харесай

Калоян Паргов събра ексминистри и депутати в нов тинк-танк

Бившият водач на столичното Българска социалистическа партия и дълготраен общински консултант Калоян Паргов събра знакови лица от целия политически набор в нов тинк-танк. Опозиционерът на управлението на Столетницата в лицето на Корнелия Нинова откри Стратегически институт за национални политики и хрумвания (СИНПИ). " Не е Министерски съвет ", отсече още в експозето си за задачите и задачата на НПО-то Паргов, само че съставът на учредителите фактически наподобява на подготвен кабинет в сянка.

Бивши министри (от близкото и далечно минало), позабравени депутати, само че и ярки представители на законодателството, а с изключение на тях куп специалисти, дадоха старта на СИНПИ с концепцията той да се трансформира в мост сред браншовите организации, бизнеса и държавните институции.

А първото, с което се захваща, е демографската рецесия, в това число като се разчита и на интернационален опит. Този аспект от политическата биография на Паргов - работа в гражданския бранш, обаче надалеч не му е чужд. Преди повече от 2 десетилетия той бе част от екипа на Фондация " Ресурсен бранш ".

Да събере на едно място огромен брой лица от левицата, в това число ексздравната министър доктор Таня Андреева, проф. Ваня Добрева, Дора Янкова, Николай Цонков, ексдепутата Благовест Кирилов, политолога доцент Татяна Буруджиева и социолозите Юрий Асланов, Христо Монов дружно с доста други на едно място обаче безспорно повдигна въпроса пред Паргов дали не се пробва да сътвори нова съпротива в Българска социалистическа партия. " Не ", отсече стремително той. И се аргументира, че измежду учредителите на СИНПИ са и представители на " Зелено придвижване ", и на десни планове.

" Нашата концепция е СИНПИ да бъде самостоятелен конгрес, извор на хрумвания, промени и дълготрайни визии. Ние желаеме да помогнем на страната, да бъдем неин сътрудник в разпространенето на експертни отзиви по стратегически въппроси. А наши сътрудници ще бъдат и бизнеси, и банки, и университети, и жители ", сподели Паргов при представянето. И заприказва за изчезналата нова национална теория в подтекста на рисковата демографска злополука, като подсети, че тя би трябвало да надпартийна, обвързвана с всички политически обединения и институции.

До Паргов в начинанието му застават и фигури и като Мирослав Мурджов (депутат от Вътрешна македонска революционна организация в 40-ото НС), и проф. Захари Захариев, и различен някогашен министър от кабинета " Орешарски " - Иван Данов, и дипломат Чавдар Минчев, и някогашният зам.-енергиен министър Ивайло Айолов. Не липсва и харвардски ученик - някогашният длъжностен финансов министър Валери Белчев. И даже... някогашен член на НФСБ на Валери Симеонов - Николай Марков.

Заради това, че са съименници обаче с шефа на кабинета на досегашната икономическа министър Корнелия Нинова - Калоян Паргов, който също основа собствен институт - " Рего ", на Калоян Паргов не му се размина и питането дали не желае да го конкурира. " Нищо общо няма, нито наподобява на някакъв Рего-Лего план ", отговори през смях създателят на СИНПИ.

Капка катран също не липсваше при представянето на новия тинк-танк - там изненадващо се появи паралелно до добре познати лица и... упрекнатата в плагиатство на над 90% от написаното в дисертацията си във Военния университет ексикономическа министърка Даниела Везиева.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР