Бившият кмет на София и служебен премиер на България -

...
Бившият кмет на София и служебен премиер на България -
Коментари Харесай

Софиянски пред ТОПСПОРТ: Левски е на правилния път и разполага с по-голям потенциал от ЦСКА

Бившият кмет на София и длъжностен министър председател на България - Стефан Софиянски даде изявление за ТОПСПОРТ , касаещо идния конфликт сред Левски и ЦСКА в събота.

Опитният градоначалник е известен и върл почитател на " сините ", като отдели няколко минути от напрегнатото си всекидневие, с цел да показа упованията си за дербито на кръга в Първа лига.

Г-н Софиянски, по традиция се допитваме до Вашето мнение, когато наближи огромен, важен конфликт за Левски в шампионата на страната, а и що се отнася до европейските клубни шампионати. Какви са съответните Ви упования за идния мач с ЦСКА?
- Дали това дерби е " постоянно " или не е, " червен " ли е или " оранжев " противникът ни - не знам. Но фактически, като чисто футболен дуел, този ще бъде претрупан с огромни упования, напрежение, страсти. Все отново един против различен застават два от най-солидните, качествени отбора в Първа професионална лига.

 Снимка 296278
Източник:

Кой от тях би следвало да надделее, съгласно Вас и за какво?
- Ще го кажа по този начин - ЦСКА е по-обиграният от двата състава. Левски обаче е претрупан с по-сериозен капацитет.

Какво имате поради с понятието " капацитет "? Какво обобщава то, в съответния случай?
- Отборът като цяло има по-добрите футболисти, по-добрата аудитория, по-добрия щаб, а затова и по-големи шансове за краен триумф. Това е моето виждане за съотношението сред " сините " и противника им, считано към сегашния миг.

 За гордостта, достойнството и безконечната памет преди огромното дерби Левски - ЦСКА
За гордостта, достойнството и безконечната памет преди огромното дерби Левски - ЦСКА

В Левски си спомниха за Владиса

Говорейки за обособените футболисти, би следвало да разпознаваем съответни имена. Нека анализът, въпреки и не пределно изчерпателен, да не е " неизвестен ".
- С имена - Каранга несъмнено е попадение в селекцията на ЦСКА. По тази тематика две отзиви няма. Всичко проличава на терена, в последна сметка. В Левски обаче има една самобитна ос, която води отбора към триумфите - от Яблонски, през Гомес, към Обертан, в случай че вървим в обратна посока. Включително и Божидар Митрев, несъмнено, в случай че приемем, че започваме от последния пост в отбора.

 Снимка 291099
Източник:

Но и тази осе задоволително ефикасна, най-много тъй като е солидно подпомагана от всички останали " сини " футболисти.
- Така е. Към тези останали можем да причислим беговете на тима, Прохазка, който персонално за мен е константа в отбора, що се касае до предсатвянето му в мачовете. Разбира се и Антонио Вутов. Блестящ футболист с чудесни, ексцентрични хрумвания.

Не споменахте треньора, обрисувайки метафорично препоръчаната от Вас линия в клуба. Той няма по какъв начин да бъде изключен от уравнението, въпреки че не е част от тези, които физически вземат решение всичко на терена.
- За Делио Роси това е първото огромно тестване през сезона. Ще забележим по какъв начин ще се оправи той с него.

 Снимка 316704
Източник:

А Лудогорец? Нима първенците не бяха предизвикването и задоволителен дразнител за Левски?
- В този мач просто нямахме късмет. Това беше повода да не стигнем до успеха. Бяхме на доста положително равнище.

Левски наподобява безукорен в отбраната си. Изключая мача с Ботев в Пловдив, тимът не е позволил гол след идването на новия си треньор. Внесе ли " италианската " нотка в отбора Роси?
- Определено гради тима си от отбраната към нападението. Но сходно на доста други почитателите на Левски, аз съм склонен с един подобен метод. Харесва ми сигурността, която излъчва отборът ни сега.

 Левски не е атакуващ, не е отбранителен, а друг
Левски не е атакуващ, не е отбранителен, а друг

При Делио Роси ситуацията не е " сините в офанзива ", само че не е и толкоз защитно

В този ред на мисли - до нужния безукорен таран, качествения централен нападател на " Герена " ще се стигне чак в самия завършек на този стадий на надграждане. Липсва ли на тима един сходен футболист? Който да може да взема решение всичко в мачовете на Левски, както е признато да се споделя?
- Аз не преставам да настоявам, че с доста, в действителност доста работа с него, Адениджи можеше да е доста потребен на състава. Виждах някакви сходни заложби в него. Но и в този момент считам, че Мапуку и Буш се оправят на равнище. Винаги може по-добре, естествено.

Преди време господин Батков, в изявление персонално пред мен, пожела на идващия президент на Левски " да тежи на мястото си, да реализира най-малко част от неговите триумфи и да откри своя подобаващ треньор ". Ще бъде ли спазен този негов " завет " и по кое време ще се случи това?
- Не ми се желае да разясня съответно сегашния или някогашния президент на Левски, както и треньорите. Ще кажа единствено, че имам вяра, че този път Левски е на верния път.

 Снимка 227538
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР