Бившият кмет на Младост Десислава Иванчева няма намерение да се

...
Бившият кмет на Младост Десислава Иванчева няма намерение да се
Коментари Харесай

Иванчева няма да се кандидатира за кмет на София, отправи въпроси към властта

Бившият кмет на " Младост " Десислава Иванчева няма желание да се кандидатира за изборни длъжности в идните европейски или локални избори.
Обвинената в корупция Иванчева, както и нейната заместничка Биляна Петрова, не са заявявали такива планове пред никого, разкрива в прессъобщение PR-ът Петър Кърджилов.
Съобщението е във връзка появилите се спекулации в някои медии, че Иванчева счита да се кандидатира за кмет на София. Тези изказвания са окачествени като неистина, като съответно за разпространението им е упрекнат вестник " Уикенд ".
" Г-жа Иванчева изрично не е упълномощавала никого да основава предприемчив комитет за издигане на кандидатурата ѝ за кмет на София. Единствените цели и на двете сега са да запазят здравето си и да обезпечат отбраната си по обвиняването против тях.
Г-жа Иванчева и госпожа Петрова приканват всички самостоятелни медии и публицисти да не стопират да задават следните въпроси към виновните длъжностни лица, до момента в който не получат отговори:
1. Към основния прокурор Сотир Цацаров и кмета на София Йорданка Фандъкова:
Защо към този момент седми месец не се работи и няма резултати по сигналите за имотни закононарушения в Район " Младост ", осъществявани по времето на кметовете на Политическа партия ГЕРБ Петко Дюлгеров и Цвета Авджиева? Трите сигнала са заведени на 8 юни, 2018 година от госпожа Евгения Каменова в качеството ѝ на шеф отдел " Управление на общинската благосъстоятелност и жилищния фонд " в Община Младост, от екипа на кмета на Младост госпожа Иванчева.
2. Към основния прокурор Сотир Цацаров и Столична дирекция на вътрешните работи:
Защо към този момент девети месец не се работи и няма резултат по сигнала за фалшификации на документи от Димитър Логофетов и Христо Джампалски, подаден от госпожа Иванчева до прокуратурата и полицията на 23 март, 2018 година? Логофетов и Джампалски са очевидци на Специализираната прокуратура в делото против госпожа Иванчева и госпожа Петрова.
3. Към министъра на правораздаването Цецка Цачева:
Защо към този момент месец госпожа Цачева не насрочва дата и не привиква съвещанието за изискванията в арестите, което обществено даде обещание да свика на 4 декември, само че беше отсрочено заради отсъствието на основния прокурор и вътрешния министър? "
Вчера стана ясно, че Десислава Иванчева и Биляна Петрова съдят страната в Страсбург.
Те са подали тъжби до Съда по правата на индивида поради зрелищния им арест в центъра на София, дългия интервал на престой в ареста, както и изискванията в килиите.
До седмица се чака и Спецапелативният съд да се произнесе по мярката им за неотклонение. Двете бяха освободени на 22 декември след осем месеца в следствения арест.
Отстранената кметица на " Младост " и заместничката й са упрекнати в приемане на рушвет в изключително огромни размери.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР